Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:38:04

Погоджувальна рада затвердила порядок денний тридцятої сесії Чернігівської міської ради 7 скликання

17.04.2018   08:11

16 квітня погоджувальна рада затвердила перелік питань порядку денного, що вносяться на розгляд тридцятої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання 26 квітня. На розгляд депутатів пропонується 16 питань, підготовлених структурними підрозділами міської ради.

Під час обговорення порядку денного Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернувся до депутатів з проханням ретельно опрацювати в комісіях питання щодо внесення змін та доповнень до міського бюджету на поточний рік. Деякі зміни до бюджету пов’язані з надзвичайно складною ситуацією з дорожнім полотном у місті після зимового періоду, пояснив міський голова. Доведеться знімати кошти з капітальних ремонтів на поточні, аби врятувати дороги.

Також Владислав Атрошенко торкнувся питання про внесення змін до Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки, які повинні врегулювати зустрічні вимоги, зокрема, штрафні санкції, між ОСББ та виконавцями робіт в один і в інший бік.

При обговоренні питання про  укладання договору фінансового лізингу для придбання тролейбусів міський голова наголосив, що ціна не має бути такою, як у інших містах (5 млн і більше). За цим рішенням підприємство візьме у лізинг 12 тролейбусів з правом викупу на загальну суму 51 млн грн, за ціною одного - 4,250 млн грн. 

Міський голова відповів на запитання депутатів щодо кредиту Європейського інвестиційного банку на придбання нових тролейбусів для міста. За його словами, точної інформації щодо термінів надання кредиту на сьогодні місто все ще не має. Зараз у ЧТУ тільки 22 тролейбуси, які ще не відпрацювали свій термін експлуатації, з них 15 - нещодавно куплених. А нашому місту потрібно мати хоча б 80. Тому договір лізингу не означатиме, що Чернігів відмовиться від коштів ЄІБ - навпаки, ці тролейбуси будуть потрібні ще.

Крім того, на засіданні погоджувальної ради було зачитане колективне звернення щодо підтоплень будинків, підписане понад 100 мешканцями Бобровиці. Міський голова дав доручення створити комісію для вивчення причин підтоплення будинків чернігівців талими водами і за результатами її роботи визначити обсяги необхідних робіт та їх фінансування.

Пленарне засідання 30-ї сесії міської ради 7 скликання відбудеться 26 квітня о 9.00-й годині в залі засідань міської ради (м. Чернігів, вул. Магістратська, 7).  З відповідним розпорядженням міського голови можна ознайомитись на офіційному веб-порталі міської ради в розділі "Нормативні документи".

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини