Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:43:17

Офіційне роз'ясненням того, в яких випадках чернігівцям може надаватися разова матеріальна допомога з бюджету територіальної громади

14.04.2018   09:46

Шановні чернігівці!

Звертаємося до Вас з приводу розповсюдження окремими політичними партіями неправдивої та недостовірної інформації про видачу Чернігівською міською радою всім бажаючим коштів в розмірі 1000 грн.

В місті Чернігові діє Положення про надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям м. Чернігова (далі - Положення), яке затвердження рішенням Чернігівської міської ради від 5 березня 2013 року.

В бюджеті міста на 2018 рік на виконання Програми передбачено 1 млн 280 тис грн.

Пунктом 1.2 Положення передбачає, що одноразова матеріальна допомога надається мешканцям міста, які потрапили в скрутні життєві обставини і лише при наявності відповідного фінансового ресурсу та відповідних бюджетних призначень.

Скрутними життєвими обставинами є сукупність обставин, що перешкоджають нормальній життєдіяльності громадян, які вони не можуть перебороти самостійно.

Згідно з пунктом 1.5 Положення підставою надання грошової допомоги є перебування громадянина у скрутному матеріальному становищі, яке зумовлено надзвичайними обставинами, що виникли (пожежа, тяжке захворювання, оперативне лікування та інше).

Таким чином, матеріальна допомога надається виключно громадянам, які перебувають в скрутному матеріальному становищі, що викликане надзвичайними обставинами. Такими обставинами є пожежа, якою завдані збитки житлу, майну або здоров’ю, тривале тяжке захворювання або оперативне лікування, яке вимагає значних фінансових затрат, поранення для учасників АТО,  тощо.

Матеріальна допомога надається виключно за умови документального підтвердження виникнення надзвичайних обставин щодо заявника або членів його сім’ї (відповідні акти та довідки, видані державною службою з питань надзвичайних ситуацій, медичні довідки, довідки про причини поранення чи загибелі, ін.).

Також слід наголосити, що розмір грошової допомоги залежить від рівня забезпеченості сім’ї заявника.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» на даний час, встановлений прожитковий мінімум в наступних розмірах для: дітей віком до 6 років - 1492 гривні; дітей віком від 6 до 18 років - 1860 гривень; працездатних осіб - 1762 гривні; осіб, які втратили працездатність - 1373 гривні.

Відповідно до Положення для встановлення рівня матеріального забезпеченості сім’ї заявника при наданні допомоги, подаються довідки про розмір пенсії за останні 6 місяців, довідки про розмір заробітної плати за останні 6 місяців, довідки про інші види доходів.

Враховуючи викладене вище, Чернігівська міська рада не має законних підстав надавати матеріальну допомогу всім хто подав заяву.

На жаль, багатьох чернігівців ввели в оману. Тим людям, які повірили інформації в одній з газет та провели години в черзі, ми змушені будемо відмовити в наданні матеріальної допомоги у зв’язку з наведеними вище причинами – відсутність законних підстав та коштів, які були б передбачені в бюджеті міста.

Сподіваємося на розуміння!


Чернігівська міська рада

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини