Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:09:02

Максим Микитась: "Ремонт доріг - одна з найболючіших проблем Чернігівщини"

30.03.2018   13:13Агенцiя

Селище Замглай єднає зі світом фактично одна велика дорога Ріпки–Замглай.

Та є проблема: відрізок траси довжиною 1400 метрів є частиною дорожньої артерії, якою курсують міжміські автобуси, рухаються діти, ідучи до школи, однак від дороги лишилася хіба що назва. Саме дорожнє полотно швидше нагадує ділянку, яка побувала під обстрілом: на ній немає «живого» місця — суцільні ями, калюжі. А все через те, що саме ці 1400 метрів не заасфальтовані.

«Вона в такому стані, що інколи рейсові автобуси навіть відмовляються нею курсувати. Цю дорогу постійно використовують понад дві тисячі людей. Це не лише Замглай, а й навколишні села — Ловинь та інші. Тому можна навіть казати про три тисячі жителів. Ще проблема в тому, що ця дорога має невизначений статус — вона в нас як обласна дорога місцевого значення. Раніше її обслуговував облавтодор, але через розподіл доріг на різні за значенням тепер ми просто не знаємо, як нам із нею бути», — розповідає Замглайський селищний голова Олександр Красківський.

Названа дорога — одна з найболючіших проблем Замглаю. Про це говорили жителі під час зустрічі активу селища з народним депутатом Максимом Микитасем. Оцінити «комфорт» пересування народний обранець зміг і сам — навіть потужний мікроавтобус ледь здолав глибокі вибоїні, заповнені крижаною водою і талим снігом. За його словами, з дорогами в Україні скрізь біда, особливо в сільській місцевості. А тому вважає, що відкладати цю проблему більше не можна, бо скоро й таких доріг не залишиться.

«Ми маємо великий план на кілька десятків мільйонів щодо ремонту доріг. І в першу чергу це стосується саме Ріпкинського району. Я мав із цього приводу розмову з головою Чернігівської ОДА Валерієм Кулічем. Як представник бюджетного комітету Верховної Ради України теж буду вишукувати шляхи й можливості вирішення саме дорожнього питання, — сказав народний депутат.
Окрім державної, має докласти зусиль і місцева влада Замглаю: потрібно розробити відповідну проектно-кошторисну документацію. Загальний кошторис ремонту відрізка траси затягне на кілька мільйонів гривень. Якщо фінансування буде, то й місцеві шляховики стануть до роботи.

Начальник Ріпкинської філії райавтодору Олександр Мельник зауважує: «Ця дорога закладена в капітальний ремонт. І не тільки ця ділянка. Через райдержадміністрацію вже подана заявка. Так, ремонт потрібен, бо це важлива дорога для району. Замглай — то як «спальний» район для Ріпок».
Та клопіт становить не лише цей шлях. Нині термінового ремонту потребують понад 143 км доріг територіального значення і 320 — місцевого та обласного підпорядкування.

Крім цього, під час зустрічі Максим Микитась і жителі селища говорили про енергоефективність і утеплення місцевої школи та садка, створення нових робочих місць, підтримку спорту, можливість відновлення торфодобувної галузі та альтернативу торфу дорогим газу й електриці, новий перспективний шлях розвитку селища тощо.

Народний депутат вітає всі ці ініціативи місцевих жителів і переконаний: їх можливо реалізувати, якщо в Замглаї серйозно замисляться над створенням об’єднаної територіальної громади. Бо лише громада знає, куди і як краще вкладати свої кошти.

PR
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини