Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:47:14

Дошку на честь "воз’єднання" України з Росією в Чернігові знімуть з державного реєстру

20.02.2018   15:49Агенцiя

Активісти С14 отримали відповідь на інформаційний запит стосовно статусу меморіальної дошки, яка донедавна висіла на Спаському соборі Чернігова.

У відповіді за підписом директора департаменту культури і туризму, національностей та релігій Олександра Левочко зокрема зазначається: «Меморіальна дошка не є витвором мистецтва, створена на низькому художньому рівні, до того ж зміст напису на ній виконував ідеологічні функції. Відповідно до наказу Міністерства культури України від 02.11.2009 «Про затвердження методичних рекомендацій» (додаток 2), вищеназвана пам’ятка історії місцевого значення не відповідає критерію автентичності і є такою, що не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України».

Нагадаємо, до того як ідеологічну табличку «на честь прийняття присяги на вірність Росії жителями м. Чернігова 28 січня 1654 року» не обмалювали невідомі, вона безперешкодно висіла на історичній пам’ятці під носом у чиновників.

Розголос в ЗМІ та звернення активістами С14 на гарячу урядову лінію зрушив питання зняття пропагандистської таблички з державного обліку. Відтак, питання щодо визнання вказаного об’єкту культурної спадщини є таким, що не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України (зняття з обліку). Зняття з обліку буде юридично оформлено наказом Міністерства культури України.

 
За повідомленням формації С14

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини