Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:48:36

36 ОТГ області вже підписали меморандуми про співпрацю з управлінням Держгеокадастру

14.02.2018   10:58Агенцiя

31 січня цього року Уряд схвалив довгоочікуване розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, що дозволяє провести земельну децентралізацію.

руки

руки

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, меморандуми про співпрацю з даного питання підписано з 36 об’єднаними територіальними громадами.

У середньому процес передачі земель для однієї ОТГ може тривати близько двох місяців. Відповідно до плану-графіку передачі земельних ділянок Височанська, Варвинська та Іванівська ОТГ вже у березні зможуть отримати землі у комунальну власність. Загалом же процес має завершитися до кінця 2018 року.

До речі, в Україні створено 665 об’єднаних територіальних громад, на території яких знаходиться майже 760 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення державної власності, які можуть бути передані у комунальну власність. 99% громад протягом минулого тижня уклали з головними управліннями Держгеокадастру в своїх областях меморандуми про співпрацю. Решта ОТГ завершують підготовку до підписання.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини