Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:45:46

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради

10.02.2018   11:08

8 лютого у малій залі міської ради відбулось засідання чергове засідання виконавчого комітету під головуванням першого заступника міського голови Григорія Олійника.

На розгляді були наступні проекти рішень:
1. Про організацію харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів у 2018 році за рахунок коштів міського бюджету.
2. Про встановлення плати для батьків за перебування дітей у дошкільних  навчальних закладах.
3. Про видалення зелених насаджень на території м. Ніжина.
4. Про встановлення тарифів на теплову енергію, виробництво та постачання теплової енергії, що виробляється в установках з використанням альтернативних джерел енергії ТОВ «Чернігівська теплопостачальна компанія».
5. Про надання дозволу на переобладнання, перепланування у будівлях та оформлення технічної документації.
6. Про фінансування робіт з поточного ремонту протирадіаційного укриття № 957999 по вул. Московській, 13-Б.
7. Про результати роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області VII скликання у 2017 році.
8. Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.
9. Про виділення коштів на придбання ритуального вінка.

10.Про відзначення Подяками та Почесними грамотами виконавчого комітету Ніжинської міської ради з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Різне.

Відразу розпочали обговорення проектів рішень. Більшість з них мали технічний характер і були прийняті  членами виконавчого комітету одноголосно.

Жваві обговорення викликав проект рішення, представлений  начальником управління освіти Станіславом Крапив’янським «Про встановлення плати для батьків за перебування дітей у дошкільних  навчальних закладах». Згідно з цим проектом рішення пропонується звільнити від батьківської плати сім’ї, які мають 3-х і більше неповнолітніх  дітей. Також не брати плату за харчування дітей у санаторному дошкільному закладі для дітей з малими та затухаючими формами туберкульозу (ДНЗ № 2), у спеціальних групах для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку (ДНЗ № 17, 21);  з батьків, потерпілих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; за харчування дітей, батьки яких  є учасниками бойових дій у східних регіонах  України,  дітей загиблих батьків під час  воєнних дій; дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків. Від плати за харчування дітей також   звільняються батьки або особи, що їх замінюють, у сім’ях, де сукупний дохід на кожного члена  за попередній квартал не перевищував прожиткового мінімуму, який щороку установлюється законом України “Про Державний бюджет України”. Підставою для звільнення є довідки про сукупний дохід кожного члена сім’ї за попередній квартал, а також акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та довідки про склад сім’ї.

Наприкінці Григорій Миколайович перевірив виконання протокольних доручень, даних на минулому засіданні.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.