Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:00:38

Чернігівська облрада розгляне рекомендації ІМІ щодо акредитації журналістів у грудні

29.11.2017   15:35Агенцiя

Дві постійні комісії Чернігівської обласної ради на почату грудня мають розглянути рекомендації громадської організації «Інститут масової інформації» (ІМІ) щодо вдосконалення процедури акредитації журналістів для висвітлення роботи ради. Про це повідомив регіональний представник ІМІ у Чернігівській області Павло Пущенко.

Як стало відомо із листа  першого заступника голови обласної ради Валентина Мельничука, рекомендації  ІМІ будуть розглянуті на засіданні постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності та запобігання корупції, а також на засіданні постійної комісії з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери.

Експерти  ІМІ, проаналізувавши Регламент Чернігівської обласної ради VII скликання та  Положення про акредитацію  журналістів, виявили низку невідповідностей національному законодавству.

Так, участь журналістів у пленарному засіданні визначається частиною 4 статті 40 Регламенту після пред’явлення документу, що посвідчують особу, та після видачі їм спеціальних пропусків для полегшення перебування у приміщені пленарних засідань.

У той же час у діючому  Положенні про акредитацію від 2007 року не дотримано жодного принципу здійснення акредитації - передбачено додаткові (непередбачені ЗУ «Про інформацію») відомості та документи, які має надати журналіст до заяви на акредитацію: офіційний бланк; надання копій свідоцтва про реєстрацію та ліцензії ЗМІ; інформації про засновників, тираж, головного редактора, рік народження журналіста; акредитація при Міністерстві закордонних справ України для зарубіжних (останнє вже не є актуальним для зарубіжних засобів масової інформації вже кілька років та суперечить вимогам чинного законодавства).

Також не мають законного підґрунтя вимоги передбачені Положенням щодо акредитації  тільки по одному журналісту і одному оператору від реакції телекомпанії, радіокомпанії, по одному журналісту і одному фотокореспонденту від друкованих ЗМІ – такі обмеження порушують принципи рівності та справедливості, на яких мають ґрунтуватися усі дії, пов’язані з процедурою акредитації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини