Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:05:55

Чернігівщина може бути пілотною областю для реалізації проекту FORBIZ щодо підвищення конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу

28.11.2017   08:22Агенцiя

27 листопада перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук разом з в.о. першого заступника голови обласної державної адміністрації Юлією Свириденко зустрілися з експертами проекту FORBIZ Рікардо Пінто та Богданою Александровою.

Під час діалогу мова йшла про можливість Чернігівщини бути пілотною областю для реалізації проекту FORBIZ з розробки ефективної регіональної стратегії розвитку, збільшення конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу.

За словами Рікардо Пінто та Богдани Александрової, проект здійснюється за рахунок коштів ЄС. Реалізація проекту відбувається поетапно. Перша фаза – це аналітична частина з надання допомоги Міністерству регіонального розвитку і торгівлі України у створенні національної Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва до 2020 року та Плану заходів з її реалізації, який зараз знаходиться на завершальній стадії розробки.

Наступний крок в рамках реалізації проекту – формування методології розробки політики малого та середнього підприємництва на регіональному і місцевому рівнях, яка забезпечуватиме врахування регіональних особливостей та гарантуватиме узгодження документів з національною Стратегією. Заключною фазою має бути безпосередня реалізація ініціативи в одному з регіонів України.

Експерти проекту підкреслили, що Чернігівщина справила на них приємне враження і для пілотування розглядається як регіон в цілому, так і міста Чернігів та Ніжин зокрема. Оскільки навіть незначні зміни у кількох сферах можуть призвести до суттєвого покращення для регіону. Учасники зустрічі погодили строки та можливість створення робочої групи із зацікавлених сторін, розробки Стратегічного документу та Плану заходів з його реалізації. Також обговорено можливість підписання трьохстороннього Меморандуму.

У зустрічі також взяли участь заступники директора Департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації Олександра Хомик та Світлана Полторацька, директор Агенції регіонального розвитку Чернігівської області Євгеній Криворучко, генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області» Людмила Слаутіна.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.