Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:59:31

Великопольське воєводство - Чернігівщина: в обласній раді обговорено основні аспекти співпраці

04.10.2017   09:48Агенцiя

3 жовтня голова обласної ради Ігор Вдовенко зустрівся з делегацією Великопольського воєводства Республіки Польща.

У її складі на Чернігівщину завітали заступник президента Великопольського Союзу роботодавців LEWIATAN Пьотр Ставінський, директор Бюро Малгожата Анімуцька та представник Великопольської групи ProProgress Томаш Крушинський.

Учасники заходу обговорили можливості співпраці на регіональному рівні між Чернігівщиною і Великопольським воєводством.

Ігор Вдовенко подякував гостям за увагу до Чернігівського регіону. За його словами, з моменту першого знайомства, кожна така зустріч сприяє розвитку співпраці та появі нових ідей, які заслуговують на увагу. Голова обласної ради окремо зупинився на питаннях співпраці між польськими гмінами та нашими територіальними громадами, які на його погляд, повинні мати різносторонній характер, і, особливо, в соціально-економічній сфері.

Керівник ознайомив членів делегації з матеріалами по двох територіальних громадах Чернігівської області – Сновської міської ради та Іванівської сільської ради Чернігівського району, де діють підприємства, які могли б зацікавити польську сторону для налагодження взаємовигідних відносин.

У свою чергу, представник Союзу роботодавців воєводства Пьотр Ставінський також акцентував увагу на встановленні контактів між гмінами Республіки Польща і Українськими ОТГ. За його словами, доцільно було б провести спеціальну конференцію та обговорити на ній конкретні напрямки співпраці між адміністраціями та підприємствами, що сприяло б обміну досвідом та напрацюванню конкретних практичних і теоретичних аспектів взаємодії.

У ході сьогоднішньої зустрічі сторони також торкнулися питань масового працевлаштування українських громадян на польських підприємствах. За словами Ігоря Вдовенка, нині державна політика України як і більшості вітчизняних підприємств спрямована на те, щоб якомога зменшити цей відтік робочої сили та зробити все залежне аби таке працевлаштування у сусідній державі набуло статусу стажування, після якого б наші громадяни, вже з набутим досвідом поверталися б на українські підприємства, де створюються нові робочі місця.

Разом з тим, присутні обговорили організаційні питання можливої реалізації спільних проектів з обміну студентами між вищими навчальними закладами і професійно-технічними училищами та стосовно стажування кадрів.

Голова обласної ради висловив зацікавленість у співпраці між сусідніми країнами та сподівання, що цей процес не матиме складнощів і принесе користь обом сусіднім Європейським регіонам.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини