Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:40:22

Житло для військових Чернігівщини - за кошти іноземних інвесторів

04.10.2017   09:42Агенцiя

Будівництво багатоквартирних будинків для військових та представників правоохоронних органів, у тому числі тих, хто мають статус учасників АТО, — проекти, що фінансуватимуться за міжнародні кошти в рамках Меморандуму про проведення міжнародного конкурсу архітекторів, підписаного Міжнародною Спілкою офіцерів армії і поліції (Міжнародний Виконавчий Комітет(ІЕС)) та Чернігівською обласною державною адміністрацією.

Також сторони підписали додаткову угоду до Меморандуму в частині добудови об’єктів незавершеного житлового будівництва на Чернігівщині:
– 30-квартирного житлового будинку у Варві;
– багатоквартирного житлового будинку та реконструкції приміщення школи під житловий будинок у Корюківці;
– житлового будинку у Прилуках.

Що потрібно зробити, аби реалізувати задумане, обговорили вчора, 3 жовтня, під час робочої зустрічі голова Міжнародного Виконавчого Комітету Євгеній Шпіц, повноважний представник в Україні Роберт Стрижов, представники окремих райдержадміністрацій та місцевих органів виконавчої влади. Провела зустріч в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Юлія Свириденко.

Євгеній Шпіц повідомив, що для здійснення всіх витрат, пов’язаних з добудовою житлових будинків, в Україні планують створити відповідний фонд.

Наразі ж Варвинській та Корюківській РДА, Корюківській ОТГ, Прилуцькому міськвиконкому в першу чергу необхідно надати проектувальникам (це дві установи із Одеси та Запоріжжя) інформацію для виготовлення проектної документації, за наявності якої і почнуться будівельні роботи.

Говорили також про визначення замовників будівництва, якими можуть виступити органи місцевого самоврядування.

— Тільки спільні виважені кроки дадуть бажаний результат. У нашому випадку — це житло для військових та силовиків, ветеранів АТО. Тому необхідно врахувати всі деталі та акумулювати зусилля як обласної, так і місцевої влади, міськвиконкомів, — підсумувала Юлія Свириденко.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини