Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:51:22

При народженні третьої й кожної наступної дитини в Чернігові пропонують надавати міську допомогу в 10 тис. грн.

19.09.2017   09:55

За пропозицією Чернігівського міського голови, виконавчий комітет міської ради погодив Програму підтримки народжуваності в м. Чернігові на 2017-2022 роки, яка передбачає виплату з міського бюджету додаткової допомоги в 10 тис. грн. сім’ям при народженні кожної третьої і наступної дитини.

Владислав Атрошенко:
- Насправді збереження титульної нації на території держави, в якій вона проживає – дуже важливе питання. Я вважаю, що сьогодні значні темпи скорочення населення України є наслідком насамперед вже третього десятиліття політичної й економічної нестабільності. Проблема підсилюється ще й трудовою міграцією, тобто виїздом людей на роботу за кордон. Багато з них потім вже в Україну й не повертаються. Результат – зменшення населення. Це державне питання: Верховної Ради, Президента України, Уряду. І очевидно, що вони її чують і бачать.

Я вірю в те, що політична стабільність буде і що наша країна вийде на шлях сталого економічного розвитку – або вона взагалі не відбудеться.

А на місцевому рівні ми вже зараз можемо демонструвати цю стабільність, робити кроки до відновлення інфраструктури нашого міста. І ми в змозі також робити певні кроки для того, щоби чернігівці бачили, що міська влада не байдужа до проблеми скорочення населення. І що в межах наших можливостей ми підтримуємо, підставляємо плече тим сім’ям, які мають відповідальність, які є патріотами – які народжують трьох і більше дітей.

Якою би ця сума не була – вона є символічною. Це не кошти, достатні на те, щоби виростити дитину. Навряд чи міському бюджету було би це під силу. Але я вважаю, що ця невеличка сума, яку я пропоную закласти – 10 тис грн, – теж буде допомогою батькам.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини