Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:12:54

Громадськість проти закриття телерадіоканалу в Новгороді-Сіверському

13.09.2017   14:18

Найбільш резонансне питання, яке обговорювалося 12 вересня на засіданні Координаційної ради з національно-патріотичного виховання при Чернігівській ОДА, — рішення правління Національної суспільної телерадіокомпанії України про ліквідацію філії ПАТ «НСТУ» «Новгород-Сіверська регіональна дирекція «Сіверська»».

Свою занепокоєність з приводу закриття місцевої телерадіокомпанії висловив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван.

Очільник Департаменту зауважив, що наразі на території північних районів області, що межують з Російською Федерацією, надзвичайно критичною є ситуація з покриттям вітчизняним телесигналом. До цього часу, окрім програм Новгород-Сіверської регіональної дирекції, територію Новгород-Сіверського району частково покриває лише сигнал одного з національних телеканалів. Наразі тут не мовить навіть обласне телебачення. Не краща ситуація і в Корюківському, Ріпкинському, Городнянському, Семенівському та Сновському районах.

При цьому в ряді населених пунктів спостерігається достатній для якісного прийому рівень цифрового ефірного сигналу телеканалів російського телебачення, що створює пропагандистське інформаційне поле країни-агресора.

Протягом останніх п’яти років Чернігівська ОДА постійно лобіювала перед керівництвом країни вирішення питання покращення зони покриття вітчизняних телерадіомовників у прикордонних районах. Поки що єдина позитивна зміна — заміна восени 2015 року на передавальній станції «Холми» Чернігівської філії Концерну РРТ у Корюківському районі телепередавача на більш потужний, що лише частково покращило прийом телесигналу.

За таких обставин закрити місцеву телерадіокомпанію у найпівнічнішому районі країни неприпустимо.

Позицію облдержадміністрації одностайно підтримали і всі члени Координаційної ради. Більш того, вони ініціювали звернення до найвищих посадових осіб країни, а також керівника Національної суспільної телерадіокомпанії з проханням не допустити ліквідацію філії ПАТ «НСТУ» «Новгород-Сіверська регіональна дирекція «Сіверська»».

Представники Чернігівської ОДА та громадськість не проти розумного реформування системи телерадіомовлення — у разі, якщо це сприятиме покращенню якості контенту. При цьому має обов’язково враховуватись думка громад, на території яких мовлять канали, якщо їх планують оптимізувати, тим більше — ліквідувати.

Члени Координаційної ради сподіваються на активну підтримку цієї ініціативи з боку громадськості та пропонують долучитися до збору підписів під зверненням.

За дорученням ради підписи збирає Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА (вул. Шевченка, 7, приміщення Департаменту інформдіяльності, каб. 7, контактна особа — Ірина Мироненко, тел.: (0462) 67-59-67) до 17:00 18 вересня.

До слова, наразі Департаментом розробляється проект «Інформаційна безпека прикордонних районів Чернігівської області», який може бути реалізований за кошти державного бюджету, отримані від Європейського Союзу. Його реалізація дозволить установити вежі та обладнання, що значно розширить можливості трансляції національних і місцевих програм в прикордонних районах Чернігівщини.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини