Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:10:04

"Виконання" домовленостей перевізниками - замилювання очей чернігівцям

17.08.2017   08:32

16 серпня відбулася прес-конференція з приводу позиції активістів та депутатів міської ради щодо безпідставного підняття вартості проїзду в громадському транспорті до 4,50 грн. з 7 серпня у м. Чернігові.

Під час прес-конференції будуть озвучені такі важливі питання, як виконання Меморандуму з перевізниками, якість надання послуг пасажирських перевезень та стан громадського транспорту в цілому. А також подальші дії на рівні Чернігівської міської ради.

Підвищення тарифу підняло хвилю обурення чернігівців, адже покращення якості послуг громадського транспорту відбувається частково і далеко не на всіх маршрутах. Соціальні мережі наповнені фото протікаючих стель маршруток Чернігова, обшарпаних сидінь, прогнилих покриття підлоги. Також досі багато скарг на недотримання графіків руху та відсутність автобусів ввечері.

Підвищення тарифу з 4 грн. до 4,50 грн. мало відбутися з 1 серпня тільки при умові виконання усіх вимог, вказані у Меморандумі, який міський голова підписав з перевізниками 24 березня цього року.

Вказаними вимогами були до 1 серпня 2017 року:
1. обладнати за власні кошти всі автобуси засобами GPS-моніторингу, підключити їх до системи ТОВ «Дозор» та забезпечувати належну експлуатацію відповідно до Договорів про організацію пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування;
2. забезпечувати вихід на маршрут водіїв та кондукторів виключно в одязі, що відповідає єдиному зразку, регулярно слідкувати за чистотою їх одягу;
3. жорстко реагувати на порушення правил поведінки своїх водіїв (хамство, грубість по відношенню до пасажирів).
4. постійно слідкувати за належним технічним, санітарно-естетичним станом своїх транспортних засобів (чисті автобуси зовні та зсередини);
5. безкоштовно перевозити учасників АТО.

Станом на сьогодні:
+ GPS-моніторинг вже працює, деякі збої роботи є, та вони виправляються.
+ Практично немає нарікань на відмову в безоплатному проїзді учасників АТО.

- Уніформою водії та кондуктори досі не забезпечені в необхідному обсязі.
- Чисельні скарги на технічний та санітарно-естетичний стан маршруток.

В Меморандумі було вказано, що невиконання перевізниками своїх обов’язків дає право міській владі скасувати рішення про підвищення тарифу до 4,50 грн. Проте відбулося протилежне: при невиконанні перевізниками умов міська влада дозволила підвищити вартість проїзду.
 
Звичайно, є деякі маршрути з постійно чистими та охайними салонами, суворим дотриманням графіків руху та оновленням рухомого складу. Це тільки підтверджує реальність виконання поставлених вимог. Та чому ці вимоги не виконуються на більшості інших маршрутів?
Досягнути змін у покращення якості послуг громадського транспорту, на які заслуговують чернігівці, можливо завдяки бажанню міської влади рухатись у цьому напрямі.

«Депутатська фракція Чернігівської міської ради «ДемАльянс» разом фракцією «Об’єднання «Самопоміч» ініціюватиме на сесії 17 серпня розгляд питання щодо скасування або призупинення рішення виконкому від 24 березня про підвищення вартості проїзду  та створення контрольно-ревізійної комісії щодо проведення аналізу виконання вимог Меморандуму.

Наші вимоги:
- Повне виконання вимог Меморандуму перевізниками;
- Підстава для подальшого підвищення вартості проїзду - рішення виконкому про повне виконання вимог Меморандуму» - каже голова фракції ДемАльянс Віктор ТАРАСОВ.

«Ми бажаємо, щоб чернігівці отримували якісні послуги громадського транспорту. Тому закликаємо депутатів всіх фракцій Чернігівської міської ради підтримати ці проекти рішень» - каже Тетяна РОМАНОВА.


Прес-служба Чернігівської міської організації політичної партії ДемАльянс
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини