Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:32:43

Пенсії на Чернігівщині отримують своєчасно та в повному розмірі

09.08.2017   12:27Агенцiя

Про це зазначили минулого тижня учасники розширеного засідання колегії в Головному управлінні Пенсійного Фонду України в області, що проводилося в селекторному режимі.

Учасники заходу — керівники об’єднаних управлінь та структурних підрозділів — підбили підсумки роботи за І півріччя 2017 року.

За словами першого заступника начальника управління Ольги Рем, з початку року до бюджету області з усіх законодавчо визначених джерел доходів, з урахуванням залишку коштів на початок року, надійшло майже 3,5 мільярда гривень.

На Чернігівщині пенсії отримують понад 346 тисяч осіб. Середній розмір пенсії на початок липня цього року становив майже 1777 гривень. Це на 35,4% перевищує прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність.

У І півріччі 2017-го в області призначено 5,2 тисячі пенсій, проведено 8,7 тисячі поточних перерахунків за зверненнями громадян, встановлено 158 пенсій за особливі заслуги перед Україною. Крім того, з 1 травня цього року перераховано майже 303 тисячі пенсій (або 87 % пенсійний виплат в області).

На контролі перебуває питання пенсійного забезпечення сімей загиблих у зоні антитерористичної операції та учасників АТО. На 219 утриманців призначені пенсії у разі втрати годувальника, 150 учасникам АТО — пенсії по інвалідності.

У 19 об'єднаних територіальних громадах області створено 9 віддалених робочих місць та робоче місце в Центрі надання адміністративних послуг Ічнянської РДА.

Під час засідання начальник Головного управління Пенсійного Фонду України в області Юрій Юрченко зазначив, що Чернігівщина має найбільший відсоток недотримання роботодавцями законодавства про працю в частині встановлення мінімальної заробітної плати. Кількість застрахованих осіб-найманих працівників у травні 2017 року склала 221 тисячу, з яких 40,5 тисячі отримують менше мінімальної зарплати.

Органами Пенсійного фонду області щомісячно здійснюється аналіз відомостей Реєстру застрахованих осіб щодо роботодавців, у яких є ризики використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю. За результатами моніторингу направлена інформація до органів Державної фіскальної служби по 266 страхувальниках-порушниках законодавчих вимог.

 
За інформацією Головного управління Пенсійного Фонду України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини