Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:18:55

Територіальні центри комплектації та соціальної підтримки відкрилися у Чернігові та Козельці

02.08.2017   14:25Агенцiя

Чернігівський обласний та Козелецький військовий комісаріати тепер не працюють. Їх замінили обласний та районний територіальні центри комплектації та соціальної підтримки, які за принципами роботи та ставленням до відвідувачів схожі на центри надання адміністративних послуг.

Військовий комісар обласного військомату Олександр Криворучко повідомив: «На сьогоднішній день військові комісаріати мають великий досвід щодо проведення мобілізації, залучення на контрактну службу, призову на строкову службу, забезпечення територіальної оборони, впровадження електронного обліку службовців і призовників. Але всі ці заходи вимагають радикальних змін».

Отже, відповідно до рішення військово-політичного керівництва країни 1 серпня 2017 року розпочався перший етап пілотного проекту на базі обласного та Козелецького районного військових комісаріатів.
Зміни відбуваються в усіх напрямках – оборонно-мобілізаційному, забезпечення особовим складом та соціальному. Територіальні центри комплектації та соціальної підтримки застосовуватимуть інший підхід у роботі із населенням. Тепер до 70% питань можна буде вирішити, звернувшись до симпатичних працівниць на ресепшені.

За словами заступника військового комісара Вадима Лільчицького, консультанти пройшли навчання та отримали чіткі інструкції щодо своїх обов’язків. Вони можуть надати консультації, записати на прийом до спеціалістів, прийняти документи, тощо. І всі ці послуги відвідувачі можуть отримати швидко, без черг та зайвих відвідувань кабінетів. На відміну від військоматів новостворена структура працюватиме щодня з 8 до 17 без перерв та вихідних. Крім того, консультації можна буде отримати як телефоном так і надіславши питання на електронну пошту.

Окрім змін в соціальній сфері, змінюється підхід щодо пошуку та залученню контрактників. У територіальному центрі запрацював відділ рекрутингу. Інструктори-рекрутери пройшли навчання у колег з країн НАТО та навчилися сучасним методам пошуку людей, яким можна запропонувати вступити на службу за контрактом за тими спеціальностями, які потрібні війську.

Начальник відділу комплектування військовослужбовцями за контрактом Генштабу Андрій Полонський зазначив: «Головною відмінністю центру комплектування від військомату є створення відділів рекрутингу, тобто активного пошуку кандидатів на військову службу за контрактом. Будуть введені до штатного розкладу посади вербувальників – інструкторів з відбору на військову службу за контрактом».

Результатом експерименту мають стати покращення роботи з населенням, збільшення кількості тих, хто бажає служити за контрактом, перехід на електронний документообіг, викорінення корупційної складової, зменшення черг та скарг на роботу працівників. «Якщо нам вдасться успішно пройти перший етап проекту, то з 2018 року в інших областях також запрацюють територіальні центри з комплектації та соціальної підтримки», - зазначив Вадим Лільчицький. І додав, що Чернігівщина вкотре довела, що ми кращі, і тому саме нашим військовим комісаріатам довірили реалізовувати цей пілотний проект.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини