Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:39:21

Децентралізація влади триває: в області вже функціонує 19 ОТГ

24.07.2017   12:35Агенцiя

В Україні триває процес децентралізації. На сьогодні вже утворено 413 об’єднаних територіальних громад (ОТГ).

В ОТГ організовано роботу 39 центрів надання адмінпослуг. Зміцнюється фінансова незалежність місцевих громад: за 6 місяців цього року надходження місцевих бюджетів зросли на 33,8% (або на 22 мільярда гривень). На реалізацію проектів за рахунок Фонду регіонального розвитку в 2017 році буде спрямовано майже 3,4 мільярда гривень. За рахунок цих коштів в регіонах реалізовуватиметься 767 проектів. Зокрема, в Чернігівській області буде придбано медичний лінійний прискорювач (40 мільйонів гривень).

На сьогодні Чернігівщина третя в рейтингу областей за формуванням об’єднаних територіальних громад — вже функціонує 19 ОТГ. Процес об’єднання вже пройшло 248 місцевих рад з 569, що були до початку впровадження реформи, та на території яких проживає 309 тисяч осіб.

У поточному році вже прийняли рішення про об’єднання та чекають призначення перших виборів 102 місцеві ради, що утворять ще 12 ОТГ (Холминська селищна, Любецька селищна, Куликівська селищна, Плисківська сільська, Новобасанська сільська, Ічнянська міська, Олишівська селищна, Варвинська селищна, Срібнянська селищна, Бобровицька міська, Талалаївська селищна, Малодівицька селищна).

Громади отримали повноваження та можливість планувати та реалізовувати різноманітні проекти та програми, що будуть перш за все задовольняти потреби саме населення цієї території за рахунок різноманітних джерел, в тому числі і окремої субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ.

У минулому році 5 ОТГ області, які першими пройшли процес створення ще у 2015 році, вже використали 31 мільйон гривень субвенції з держбюджету на формування інфраструктури. Реалізовано 43 проекти на покращення стану об’єктів соціальної інфраструктури.

Цьогоріч таку можливість мають ще 16 ОТГ (84,8 мільйона гривень).

Щось за рахунок ДФРР, а щось завдяки субвенції — в області реалізовуватиметься низка проектів
 

За матеріалами Інформаційного вісника Уряду

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини