Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:03:18

Переформування військкоматів у територіальні центри комплектування пройде у два етапи

09.06.2017   14:09Агенцiя

Державною програмою розвитку Збройних Сил України до 2020 року (затвердженої Указом Президента України від 22.03.2017 № 73/2017) передбачено переформування військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Заходи переформування сплановано здійснити у два етапи:

    1 етап (з 01.08.2017 по 01.01.2018) - проведення експерименту з формуванням та функціонування ТЦК та СП обласних і районних рівнів на базі Чернігівського ОВК та Козелецького РВК Чернігівської області;

    2 етап (3 01.01.2018 по 31.12.2018) - за підсумками проведення експерименту сформувати ТЦК та СП у всіх областях України.

Одним з головних завдань ТЦК та СП буде здійснення заходів рекрутингу (вербування) громадян на військову службу за контрактом шляхом їх активного пошуку на підприємствах, під час проведення урочистих масових заходів, відвідування військових частин тощо.

Принципово новим передбачається введення до штату ТЦК та СП посад інструкторів (вербувальників) окремо для кожного виду (роду) військ Збройних Сил України.


Довідково:

В обласному ТЦК та СП - 4 посади для здійснення активного пошуку та відбору кандидатів для військових частин: Сухопутних військ - 1, Повітряних Сил - 1, Військово-Морських Сил - 1, ВДВ та ССО ЗСУ - 1. В районних ТЦК та СП - 2-3 посади (в залежності від розрядності) для військових частин Сухопутних військ - 1, Повітряних Сил та ВМС- 1, ВДВ та ССО - 1.

Інструктори будуть здійснювати пошук, вивчення та відбір кандидатів виключно для військових частин відповідного виду ЗС України, носити однострій вказаного виду та комплектуватися військовослужбовцями за пропозицією командування виду ЗС України.

Разом з цим, створення інституту інструкторів (вербувальників) передбачає збільшення штатної чисельності ТЦК та СП, обсяги якого пропонується покрити за рахунок чисельності видів ЗС України, для яких вони здійснюють відбір.

Протягом 2017 року сплановано провести відбір військовослужбовців сержантського складу на посади інструкторів (вербувальників) на військову службу за контрактом для Повітряних Сил та Військово-Морських Сил ЗС України з розрахунку 100 осіб з кожного виду.



За інформацією Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.