Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:49:55

Форум "Сервіси майбутнього" зібрав у Чернігові суб’єктів надання адміністративних послуг

12.05.2017   08:54Агенцiя

Під час заходу мова йшла про створення і функціонування центрів надання адміністративних послуг на Чернігівщині.

До роботи форуму долучилися перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонідом Сахневичем, начальник відділу розвитку системи надання адміністративних послуг Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олександр Каменчук, виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, депутат обласної ради Ірина Грозенко, директор Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг Андрій Дергун, начальник Головного територіального управління юстиції у області Олег Трейтяк, заступники районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, керівники центрів надання адміністративних послуг, голови об'єднаних територіальних громад Чернігівщини, представники Управління Державної міграційної служби у області, керівництво Головного управління Держгеокадастру у області, спеціалісти Чернігівської філії державного підприємства «Національні інформаційні системи», представники відокремленого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» у області, інші зацікавлені особи.

Звертаючись до учасників заходу, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук наголосив, що сьогодні головне завдання - це повернути довіру людей до влади, а для цього необхідно при проведенні децентралізації та реформи місцевого самоврядування максимально наблизити послуги до громадян зробивши їхнє життя зручним та комфортним. За словами Валентина Мельничука, одержавши значну технологічну, інноваційну та фінансову підтримку, новостворені громади здатні значно полегшити життя людей та сприяти оперативному вирішенню цілого комплексу побутових і соціальних питань шляхом запровадження Центрів надання адміністративних послуг.

Перший заступник голови обласної ради відзначив Кіптівську громаду - одного з першопрохідців децентралізації на Чернігівщині, якій вдалося створити справді взірцевий ЦНАП, що торік здобув переконливу перемогу у всеукраїнському конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування-2016».

Виступаючий висловив переконання, що форум стане гарним майданчиком для обміну думками, цікавими і корисними ідеями між очільниками новостворених ОТГ та фахівцями з надання адміністративних послуг.

У свою чергу начальник відділу розвитку системи надання адміністративних послуг Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олександр Каменчук поінформував присутніх про законодавчі зміни, пов'язані із удосконаленням надання адміністративних послуг. Виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, депутат обласної ради Ірина Грозенко та голова Кіптівської об'єднаної територіальної громади Володимир Кучма поділилися досвідом створення центру надання адміністративних послуг в Кіптівській ОТГ.

Присутні обговорили Європейський досвід спрощення взаємовідносин між владою і громадою, питання надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців, речових прав на нерухоме майно, громадських формувань, державної реєстрації земельних ділянок у Державному земельному кадастрі, реєстрації проживання чи перебування осіб.


За інформацією Відділу інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини