Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:08:44

Перейняли наш досвід та обіцяли ділитися своїм

26.04.2017   13:44

Тактичні класи, учбові поля та зразки зброї. Під час сьогоднішнього візиту турецької делегації до 169-го Навчального центру командувач Сухопутних військ ЗС Турецької Республіки генерал армії Саліх Зекі Чолак був вражений рівнем підготовки майбутніх військових спеціалістів.

«Я вражений тим, чого армія України і, зокрема, ваш Навчальний центр, досягли протягом трьох років, коли в вашій країні триває антитерористична операція», - зазначив командувач Сухопутних Військ Туреччини під час екскурсії «Десною».

Найбільше генералу армії Саліху Зекі Чолаку прийшлися до вподоби тактичні класи, де опановують навички молоді танкісти. Тут іноземні гості побачили, як хлопці, за допомогою тренажерів, відточують на практиці ті теоретичні знання, що здобули у навчанні.

«Наш центр є одним з найбільших закладів цієї військової галузі, який готує практично всіх спеціалістів для Сухопутних Військ України.
Унікальним є те, що ще три роки тому наш Центр підпадав майже під скорочення. А нині, за рішенням Начальника Генерального Штабу, командувача Сухопутних Військ, цього року сюди вкладатимуться кошти - близько тридцяти мільйонів. Частину з них ми витратимо на кінодинамічні тренажери, стрілецькі тири та устаткування для кожного військовослужбовця, згідно з його спеціальністю», - підкреслив начальник Навчального центру полковник Віктор Ніколюк.

Також продемонстрували командувачу Сухопутних військ ЗС Турецької Республіки і майстерність військових, що спеціалізуються з протиповітряної оборони. Варто зазначити, що багато хто з них вже мав справжній досвід війни, адже практично весь особовий склад зенітно-ракетного полку виконував бойове завдання на Східному фронті. Тому і акцент робиться на вчителів, які пройшли бойовий вишкіл.

«Також ми поповнюємо й інструкторський склад. Особливу увагу приділяємо учасникам АТО, які зможуть передати свій практичний досвід молодому поповненню», - додав полковник Ніколюк.
Але, його за словами, Центр розраховує і на співпрацю з турецькими військовими спеціалістами.
З чим погодився і командувач Сухопутних Військ Туреччини, пообіцявши у майбутньому реалізувати навчальний обмін досвідом. Також генерал армії Саліх Зекі Чолак додав, що його держава обов’язково перейматиме корисний досвід «Десни» у підготовці молодих армійців.

   
Навчальний центр "Десна"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини