Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:40:15

Про дороги, проблемний призов та інше

11.04.2017   14:21Агенцiя

Під час традиційної апаратної наради міського голови стало відомо, що Прилуки зривають строки призову на військову службу, який заплановано провести в квітні-травні цього року.

Військовий комісар Прилуцького об’єднаного міського військового комісаріату Іван Черняк повідомив, що плановий обсяг призовників для нашого міста становить 25 осіб. Загальна кількість військовозобов'язаних прилучан майже шістсот осіб, але вступати до Збройних сил вони не поспішають. Станом на 10 квітня, всього 7 осіб готові розпочати службу.

Головною проблемою того, що місто не може виконати зобов'язання перед державою, комісар виділяє небажання роботодавців направляти своїх підлеглих до Збройних сил. Зважаючи на складні обставини весняного призову, міський голова доручила своїм заступникам організувати зустріч з керівниками підприємств, які не виконують своїх обов'язків, уже сьогодні.


На гостину до в’язнів фашистських концтаборів

11 квітня в усьому світі відзначають Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів. У цей день Україна разом з цілим світом вклоняється людям, які пройшли через пекло нацизму. Всього на території Радянського союзу налічувалось близько 817 нацистських таборів примусового утримування цивільного населення та військовополонених.

За роки другої світової війни через табори смерті пройшли 18 мільйонів чоловік, з них 5 мільйонів - громадяни Радянського Союзу. У нашому місті працює громадська організація Прилуцьке відділення Української спілки в’язнів-жертв нацизму, яку очолює Валентина Трепач. Колись ця організація налічувала 168 членів, а сьогодні лиш 20.

Ще декілька років тому ми організовували круглі столи, зустрічі з колишніми в’язнями концтаборів, але сьогодні вони просто не в змозі прийти, тому завтра, 11 квітня, посадовці міської ради особисто відвідають кожного члена організації.


Звернень городян до міської ради стало менше


Організацію роботи зі зверненнями громадян забезпечує громадська приймальня міської ради. Посадові особи громадської приймальні здійснюють попередній розгляд звернень, надають необхідну інформацію жителям міста щодо порядку оформлення звернень, процедури їх розгляду, забезпечують консультаційну допомогу, надають роз’яснення довідкового характеру, організовують проведення особистих прийомів громадян керівництвом міської ради, “прямих” та “гарячих” телефонних ліній зв’язку, тощо.

Протягом І кварталу 2017 року до міської ради надійшло 815 письмових та усних звернень (945 зв. за І кв. 2016 р.), що на 130 звернень менше, ніж в І кварталі 2016 року.

Серед звернень, що надійшли до міської ради й розгляд яких здійснювався відповідно до Закону України “Про звернення громадян”, 99,4 % склали заяви чи клопотання, 0,3 % – скарги, 0,3 % – пропозиції і зауваження.
20 % від усіх звернень складають звернення від громадян, які мають передбачені законодавством пільги. Відповідно до соціального статусу найбільше звернень надійшло від пенсіонерів, робітників та працівників бюджетної сфери.
Про ремонт вулично-шляхової мережі міста у 2017 році

З доповіді начальника управління капітального будівництва міської ради Анатолія Ященка стало відомо, що в минулому році було поновлено 44 253,5 кв.м. дорожнього покриття (капітальних, поточних ремонтів асфальтного покриття вулиць, а також в'їздів та під'їздів до будинків) на загальну суму 12 732,182 тис.грн. У цьому році, починаючи з лютого та протягом березня, спеціалістами управлінь міської ради, представниками відділу національної поліції, комунального підприємства “Послуга” та будівельних організацій, що виконували роботи в минулому році, проведено обстеження технічного стану дорожнього покриття.

“За результатами проведеної роботи визначено недоліки ремонтних робіт 2016 року й обсяги робіт, які потрібно виконати для приведення у належний стан проїзних частин вулиць міста, оскільки під час зимового періоду температурний перехід через нульову позначку відбувся 50 разів, що негативно відбилась на стані дорожнього покриття”, - зазначив Анатолій Миколайович.

Недоліки ремонтних робіт 2016 року належним чином заактовані, підписані та визнані представниками підрядних організацій. Їхня робота по гарантійних зобов'язаннях (обсягом понад 500 кв.м. по всіх підрядниках) майже завершена. Крім цього ліквідована понаднормова (аварійна) ямковість вулично-шляхової мережі загальним обсягом 560 кв.м.

Також посадовець зазначив, що необхідно поступово відходити від ямкового ремонту на користь збільшення видатків для здійснення капітального ремонту. У цьому півріччі за кошти міського бюджету передбачається проведення ремонту вулиці Київської загальним обсягом 5500 кв.м. та інших, в основному транзитних вулиць міста. Виходячи з передбаченого бюджету в 4 млн. Грн. можливо поновити до 12 тис. кв.м. дорожнього покриття та близько 6 тис.кв.м. внутрішньобудинкових територій.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини