Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:01:09

Завдяки допомозі міста міграційна служба в Чернігові тепер має кращі умови та працює швидше

11.04.2017   08:06

Незабаром у Чернігові планується відкриття першого в Україні Паспортного центру при Управлінні Державної міграційної служби України.

Про це повідомила начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець 10 квітня на розширеній нараді Чернігівського міського голови з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міста.

За її словами, створення такого Центру дозволить збільшити надходження до міського бюджету за рахунок збільшення кількості відвідувачів і покращення якості обслуговування. Центр буде знаходитися в нинішньому приміщенні довідково-адресного бюро. Воно ж буде переведене в інші кімнати, які вже відремонтовані.

Будівля за адресою вул. Шевченка, 51-а, в якому розташоване Управління ДМС, належить громаді міста Чернігова. І в 2016 році з міського бюджету виділялися кошти на її ремонт у сумі  958,2 тис грн. На нараді йшлося про те, що в цьому випадку кошти використані ефективно. Адже зросла якість роботи служби, а вкладені кошти вже повернулися місту.

Виконані будівлі роботи (відремонтована покрівля та здійснена заміна пошкоджених вікон) дозволили перемістити бек-офіс на верхній поверх і збільшити площу фронт-офісу. Тепер на першому поверсі встановлені додаткові автоматизовані робочі місця, завдяки яким загальна кількість наданих послуг зросла, а термін розгляду заяв від громадян скоротився. Ксенія Лук’янець повідомила, що наразі встановлено п’ять додаткових робочих місць для оформлення паспортних документів, а до цього їх на місто було всього вісім.

- Звичайно, значне зростання надходжень пов’язане зі збільшенням розмірів держмита. Але поліпшення умов надання адміністративних послуг теж веде до збільшення кількості людей, що їх отримують, отже й до збільшення бюджетних надходжень, - сказала начальник УДМС. - За І квартал 2017 року, у порівнянні з минулим роком, бюджетні надходження збільшилися на 30%. Вже зараз можна спрогнозувати орієнтовне збільшення річних показників як мінімум на 35%.

Чернігівський міський голова погодився з тим, що в даному випадку витрати міста були ефективними:

- Місто відремонтувало своє приміщення, яке належить громаді. Ми спрямували видатки для того, щоб зберегти її майно, і при цьому протягом першого кварталу надходження до міського бюджету склали не менше, ніж було затрачено на ремонт цієї будівлі, - підкреслив він.

Владислав Атрошенкоповідомив, що ті невеликі видатки, які ще потрібні для завершення робіт, у міському бюджеті вже закладені.

Начальник Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області подякувала міській раді за потрібну та дієву допомогу.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини