Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:51:53

Валерій Куліч: Реформу не зупинити, а от зволікати - надто дорого

08.04.2017   08:16Агенцiя

Перспективним планом формування об’єднаних територіальних громад Чернігівської області, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України, в Прилуцькому районі визначено 4 ОТГ: Малодівицька, Яблунівська, Ладанська та Линовицька.

До їх складу передбачено входження 29 місцевих рад. Решта території — 12 місцевих рад — не охоплена схемою зазначеного перспективного плану.

На сьогодні в районі поки не створено жодної ОТГ, а сам процес з об’єднання ще тільки розпочинається.

Аби з’ясувати причину страху перед реформою та роз’яснити її важливість, вчора голова облдержадміністрації Валерій Куліч у селищі Ладан на Прилучинні провів нараду з сільськими, селищними головами району, громадськістю.

Виявилося, громада занепокоєна питанням реалізації соціальної політики за умови пропонованого розподілу району. Лякає жителів перспектива самостійного утримання закладів гуманітарної сфери. Потребує кращого і стан доріг.

- Зараз мова йде про те, аби на місця віддати якомога більше повноважень. Разом з тим, в рази зростає фінансування. Поки є можливість самостійно впорядкувати межі ОТГ. Якщо ж до жовтня ви не визначитеся — реформу все одно реалізують. Процес запущено, і його зупинити не вдасться.

Зволікання коштуватиме надто дорого і району, і області. До прикладу, якщо минулого року Чернігівщина отримала з Державного фонду регіонального розвитку 93 мільйони гривень, то 5 громад, створених на той момент, — 36 мільйонів гривень.

Ніхто краще нас самих не впорядкує місце, де ми живемо. Головне — не креслити межі ОТГ, а створити спроможну громаду, — прокоментував Валерій Куліч.

Також голова ОДА зазначив, що на сьогодні в області вже функціонує 16 об’єднаних територіальних громад.

На 30 квітня поточного року призначено перші місцеві вибори у 3 ОТГ області. Подано звернення до ЦВК щодо проведення виборів у ще п’яти.

Підтримали очільника облдержадміністрації і в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, голова районної ради Василь Малик, депутат обласної ради Олег Авер’янов та народний депутат Олег Дмитренко.

Цього ж дня Валерій Петрович ознайомився з роботою товариства "ПК "Пожмашина".


Довідково:

Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ «ПОЖМАШИНА» створено в 2015 році і є провідним виробником пожежної та іншої спеціалізованої техніки. Завдяки великому науково-технічному та виробничому потенціалу, високій кваліфікації працівників, а також сучасним виробничим потужностям, підприємство займає лідерські позиції із забезпечення замовників України та інших країн пожежною, аварійно-рятувальною та спеціалізованою технікою.


 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.