Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:06:15

Громадська рада не підтримала ініціативи мітингу "Дістало!"

01.04.2017   12:58Агенцiя

30 березня, відбулося друге засідання Громадської ради, яка, нагадаємо, має в своєму складі 35 представників громадських організацій та голів комітетів самоорганізації населення міста.

Нагальні питання дорадчого органу потьмяніли на фоні обговорення мітингу, який окремі учасники Прилуцького козацького полку та інших ГО, організовуватимуть завтра, 31 березня, одночасно з проведенням у міській раді чергової сесії.

Головною проблемою організаторів мітингу більшість членів Громадської ради визнало небажання продемонструвати дійсний стан справ у місті й збурити населення проти діючого керівництва. Учасники засідання визнали претензію до санітарного стану Прилук, яку пропонує вирішити мітинг, абсурдною. Оскільки вже тиждень як у місті розпочато місячник прибирання.

Проблема безпритульних собак є не новою й занадто складною для роз'яснення в двох словах. Але коротко звучатиме так: щойно влада знаходить місце для притулку тварин - мешканці мікрорайонів-претендентів на будівництво збирають підписи проти нього, а коли виділяє кошти на влаштування тварин до притулків інших населених пунктів, у власну чергу починають страйкувати захисники тварин.

Про мораторій на закриття освітніх та медичних закладів Громадська рада взагалі не стала говорити, адже декілька місяців тому прилучан уже вводили в оману, називаючи закриттям, плани на капремонт та раціональне викоритсанні приміщення освітнього закладу №13.

Крім вищезазначеного, на засіданні обговорили питання про: Підготовку та проведення загальноміських заходів до травневих свят та Миколиного ярмарку;

Інформацію комунального підприємства «Муніципальна поліція» про виконання заходів щодо покращення стану благоустрою та санітарної очистки міста;

Інформацію про хід весняного місячника з благоустрою та санітарної очистки міста; Інформацію про післязимовий стан вулиць міста та заходи щодо організації їх гарантійного й поточного ремонту; Під час засідання також затвердили офіційний бланк Громадської ради та унесли пропозиції до Орієнтовного плану консультацій з громадськістю на 2017 рік.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини