Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:39:11

Голова Новозаводської районної у м. Чернігові ради прозвітував за рік роботи

13.12.2016   07:33

Територія Новозаводського району займає площу більше 3,6 тисяч гектарів, на якій пролягає 277 вулиць загальною протяжністю близько 197 500 метрів. Серед них 129 вулиць (47 %) без твердого покриття.

У Новозаводському районі проживає більше 118 тисяч громадян, з яких майже 27% - пенсіонери, а приблизно 17 % - діти та молодь до 18 років. Тут працюють 2567 підприємств різних форм господарювання та біля 9 тисяч фізичних осіб підприємців. Серед них такі підприємства як ПАТ „Сан Інбев Україна” (колишній пивкомбінат „Десна”), “Чернігівська ТЕЦ”, "УКРСІВЕРБУД", “Продовольча компанія “Ясен” та інші.

Про це розповів голова Новозаводської районної у м. Чернігові ради Олександр Атрощенко 12 грудня на розширеній нараді Чернігівського міського голови з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради.


Робота депутатів та структурних підрозділів районної у місті Чернігові ради

Новозаводська районна у м. Чернігові рада працює у складі 36 депутатів, які є представниками 10 політичних партій і входять до 4 постійних комісій. А саме: з питань економічного розвитку, фінансів та бюджету; з питань законності, запобігання корупції, регламенту та депутатської діяльності; з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та екології; з гуманітарних питань та соціального захисту населення.

За рік роботи постійними комісіями ради проведено більше 50 засідань, розглянуто понад 90 питань. Протягом цього періоду депутатами ради до різних інстанцій було направлено більше 30 звернень. Крім того, депутатами райради проводяться круглі столи, семінари, благодійні та патріотичні заходи.

Безпосередньо до керівництва Новозаводської районної у м. Чернігові ради у цьому році надійшло 1500 письмових звернень, більшість з яких пов’язані з будівництвом, реконструкцією індивідуальних житлових будинків та будівництвом господарських споруд приватного сектору. Також надходять і усні звернення. Щодня до районної ради, в середньому, звертається близько 800 людей.

До повноважень юридичної служби відділу кадрової та юридичної роботи входять: надання первинної правової допомоги населенню, підготовка та видача довідок з питань кадрової роботи та служби в органах місцевого самоврядування, підготовка проектів розпоряджень голови районної у місті ради з питань заохочення відзнаками трудових колективів підприємств, установ та організацій, а також окремих осіб. Районною радою також виконується ще одна важлива місія - вручення відзнак Президента України. З початку поточного року забезпечено вручення 286 медалей «25 років виведення військ з Афганістану».

Цього року депутатами ради, спільно з працівниками соціально-економічного розвитку та благоустрою й організаційного відділів проведено обстеження стану дорожнього покриття на 97-ми вулицях сектору приватної забудови за результатами якого на розгляд міської ради направлені пропозиції щодо черговості та характеру проведення ремонту цих вулиць.

За кошти, які виділяються на вирішення питань благоустрою району – 150 тис. грн на поточний ремонт доріг та вивезення сміття, – щороку проводиться грейдування грунтового полотна вулиць загальною площею більше 20 тис. м2. Були прогрейдовані вулиці – Висока, Визволителів, Нафтовиків, Трудова, Малявки, Масанівська, Придеснянська, Солов’їна, Білогірська. В цьому році виконана підсипка дорожнього полотна вулиць Енергетиків (210 м2), Блашкуна (510 м2).

Новозаводська районна у м. Чернігові рада також опікується станом пам’ятних знаків загиблим у роки Другої світової війни. Постійно доглядаються (поточний ремонт, прибирання, покладання квітів) 5 братських могил, 2 меморіальних комплекси, 8 місць почесних поховань.

В поточному році закупівля послуг з навантаження та вивезення сміття, ремонту доріг приватного сектору району та інше здійснюється через систему ProZorro, що дозволило районній раді зекономити за рік майже 39,5 тис. грн, що складає 12,4% від заявленої суми.

У секторі приватної забудови Новозаводського району м. Чернігова мешканцями утворено 43 вуличних комітети, які об’єднують 277 вулиць, а це більше 12 тисяч будинків.

Співпраця з вуличними комітетами за багато років набула певних сталих організаційних форм – семінари, засідання ради голів вуличних комітетів, їх загальні збори. На них розглядаються питання прибирання вулиць, взаємодії з правоохоронними органами з питань боротьби з адміністративними правопорушеннями, з комунальним підприємством АТП-2528 щодо укладання договорів на вивезення побутових відходів, Екологічною інспекцією, сплати земельного податку, співпраці з військовим комісаріатом та інші.

Крім того, у рамках міської Програми розвитку інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору міста Чернігова проведено роботу з мешканцями приватного сектору району, в результаті якої зареєстровані п'ять органів самоорганізації населення.

Житловий фонд району налічує більше 920 будинків, які утримуються комунальними підприємствами "Новозаводське" та "ЖЕК-13" міської ради, ОЖБК, приватними підприємствами ТОВ «КК «Габріель», ПП «КСК «Альп», ПП «Техкомсервіс», ТОВ «Майас Сілтумс», іншими установами та організаціями. На даний час в районі функціонує 25 ОСББ.

Під час виборчих кампаній Новозаводською районною радою вживаються організаційні заходи: визначення придатності приміщень для голосування, а саме їх стану, необхідності ремонту, відповідності нормативним вимогам; забезпечення кожної виборчої дільниці телефонним зв’язком, телефонними апаратами, сейфами для зберігання виборчої документації; надання матеріалів для виготовлення кабін для голосування; передача виборчих скриньок дільничним виборчим комісіям тощо.

Крім діяльності депутатських постійних комісій, виконавчого комітету, виконавчих органів, повсякденна робота в раді забезпечується й іншими, спеціально створеними колегіальними органами - експертна, конкурсна, атестаційна комісії, комісія з приймання-передачі матеріальних цінностей та інші. Зокрема, адміністративна комісія при виконавчому комітеті Новозаводської районної у м. Чернігові ради займається об’єктивним розглядом справ про адміністративні правопорушення та винесення виваженого рішення по кожній з них. За рік адмінкомісія розглядає близько 700 справ,  найбільша кількість з яких стосується порушень правил благоустрою території населених пунктів та порушення правил в галузі торгівлі.


Соціальний захист населення

Предметом особливої уваги та найбільш об’ємним з повноважень ради є соціальний захист населення. Щодня до працівників підрозділів управління праці та соціального захисту населення звертаються орієнтовно 500-600 відвідувачів. В районі майже 60 тисяч працюючих, більше 31 тисячі пенсіонерів, інвалідів, ветеранів війни та праці та інших громадян, які розподілені по категоріям отримувачів соціальної підтримки. Управлінням праці та соціального захисту населення районної у місті ради надається 16 видів соціальної допомоги, 18 компенсаційних виплат та пільг.

У минулому році на це було витрачено 215,3 млн грн, у цьому - 269,9 млн грн. Значна частка цих коштів фінансується з Державного бюджету. Боргів з виплат громадянам допомог та компенсацій не має.

Серед найважливіших напрямків діяльності управління праці та соціального захисту населення є призначення субсидій на житлово-комунальні послуги.

Якщо в 2014 році субсидією користувалось 3,4 тисячі сімей, у 2015 році - 19,5 тисяч, то сьогодні - вже 25,2 тисячі. В поточному році призначено субсидій на суму 160,3 млн грн (за 2014 рік – 5,8 млн грн).

Управління праці та соціального захисту населення районної у місті ради веде Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги. Він містить дані на більш ніж 32 тисячі громадян.

Щомісячно проводиться електронний обмін інформацією з 46 підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги всім особам, що мають пільги.

На сьогоднішній день заборгованість по субсидіях підприємствам – надавачам послуг з Державного бюджету складає 62,9 млн грн (глибина заборгованості – з жовтня 2016 року). На початок 2016 р. була кредиторська заборгованість – більше 30 млн грн, яка виплачувалась в першу чергу.

Сьогодні на обліку в управлінні перебуває 1008 осіб, які брали участь у проведенні антитерористичної операції на сході України, в тому числі 16 інвалідів війни, 990 учасників бойових дій. В районі проживає 21 сім’я загиблих військовослужбовців в зоні АТО. Всі ці особи користуються пільгами за житлово-комунальні послуги (75%) та отримують іншу всебічну підтримку з питань соціального захисту.


В 2016 році забезпечено 9 осіб - санаторно-курортним лікуванням, 5 осіб - технічними засобами реабілітації, ортопедичними виробами, 14 осіб – направлені на психологічну реабілітацію.

Зараз Уряд надає кошти учасникам, інвалідам АТО, сім’ям загиблих на придбання житла. Рішенням комісії міської ради 5 сім’ям загиблих, 1 інваліду АТО призначена грошова компенсація на придбання житла загальною сумою 5,5 млн грн. На сьогодні профінансовано 4 сім’ям на суму 3,8 млн грн.

Для учасників АТО організовується робота щодо професійного навчання, перепідготовки кадрів або підвищення кваліфікації. З початку року проведено навчання 37 осіб на суму 138 тис грн.

Управлінням праці та соціального захисту населення районної у місті ради постійно ведеться робота щодо контролю за станом охорони праці на підприємствах, що знаходяться на території міста. Для покращення стану охорони праці на підприємствах проведено районний огляд-конкурс з питань охорони та умов праці, у якому цьогоріч взяли участь 43 підприємства.

Окремий підрозділ районної в місті ради, який методично підпорядкований управлінню соціального захисту населення є територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Територіальний центр виявляє громадян, які перебувають в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги та надає 46 видів соціальних послуг (25 - медико-соціальної реабілітації, 12 - відділенням соціально-побутової реабілітації, 9 - адресної та грошової допомоги). На даний час терцентр опікується 1298-ма одинокими громадянами похилого віку, які потребують сторонньої допомоги, з них дома обслуговуються – 1058 підопічних. Для підопічних організовуються культурно-масові заходи, до яких залучаються підприємства, установи, громадські та релігійні організації.


Охорона дитинства та материнства

Безпосереднє ведення справ та координація діяльності стосовно захисту прав дітей покладаються на служби у справах дітей, на обліку якої на даний час перебуває 29 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. Спеціалістами служби здійснюється систематичний контроль за умовами проживання дітей даної категорії.

Протягом 2016 року проведено 187 обстеження. До батьків, які не в повній мірі виконують свої батьківські обов’язки, застосовуються заходи впливу, 81 із них попереджено, на 24 – направлено подання до органів внутрішніх справ щодо притягнення до адміністративної відповідальності. З початку року службою у справах дітей підготовлено та направлено до суду 15 позовних заяв щодо позбавлення батьківських прав з причини невиконання батьками батьківських обов’язків. За результатами розгляду 5 батьків було позбавлено батьківських прав по відношенню до 4 дітей.

Для своєчасного виявлення бездоглядних дітей в районі проведено 47 цільових рейдів по виявленню дітей, які схильні до бродяжництва, жебрацтва та інших негативних проявів. У поточному році виявлено 2 бездоглядних дітей. Одна дитина направлена до центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Чернігівської ОДА, а потім повернута опікуну. Друга дитина направлена до закладу охорони здоров’я.

Загалом з початку року до Чернігівського центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей ОДА направлено 24 дітей, які потребували соціальної, психологічної та інших видів допомоги. Також 18 дітям встановлений статус дитини, яка залишились без батьківської опіки, статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування.

Станом на 1 грудня 2016 року на обліку служби у справах дітей перебуває 146 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За формами влаштування: під опікою перебуває 113 дітей, у прийомних сім’ях 17 дітей, у державних закладах 14 дітей (у тому числі в обласному будинку дитини 1 дитина; школах-інтернатах 6 дітей; будинках-інтернатах для інвалідів 3 дітей; навчаються на повному державному утриманні в професійних ліцеях 4 дитини), тимчасово влаштовані в сім’ї родичів 2 дитини. В цьому році 4 дітей були усиновлені, у тому числі 2 дітей громадянами України та 2 дітей іноземцями.

Представники служби у справах дітей постійно беруть участь у судових засіданнях при розгляді справ, які стосуються захисту прав та інтересів дитини. Таких судових засідань в цьому році було 219. Також під захистом Служби знаходяться житлові та майнові права дітей. З початку року розглянуто 128 заяв про надання дозволів на вчинення правочинів щодо відчуження або набуття житла та майна дітей.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини