Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:34:47

Чорнобильці не залишаться без медичної допомоги

09.12.2016   08:07Агенцiя

14 грудня в Україні відзначається День вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

На сьогодні в області налічується 80 тисяч ліквідаторів та постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС, із них – 2,5 тисячі інвалідів. Надання їм медичної допомоги, реабілітація, забезпечення санаторно-курортним лікуванням – завдання як влади, так і громадських організацій, що опікуються соціальним захистом громадян зазначеної категорії.

Втім, чорнобильців хвилює питання щодо можливості лікування у спеціально створеному для них закладі – Обласному центрі радіаційного захисту та оздоровлення населення. Адже поширюються чутки про закриття зазначеного Центру.

– Такі розмови є необґрунтованими, – запевнила головний лікар закладу Галина Синявська. – Навпаки, на 2017 рік у нас хороші перспективи. Попередній кошторис передбачає збільшення фінансування на 40%. Це гроші на сплату за енергоносії, виплату заробітної плати, витрати на медикаменти. Щодо повного державного забезпечення – згідно з комплексною програмою цього року Центр отримав понад півтора мільйона гривень, також надійшли лікарські засоби та вироби медичного призначення. Передбачається, що у наступному році ця спеціалізована програма буде відновлена.

Однак, Центр потребує покращення технічної бази. За попередніми підрахунками, для придбання апаратури необхідно близько трьох мільйонів гривень. Планується оновити гастрофіброскоп, комп’ютерний томограф тощо.

За словами Галини Синявської, заклад і надалі працюватиме у звичному режимі.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини