Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:35:25

На засіданні профільної комісії облради домінувала тема розвитку лісового господарства

10.11.2016   11:04Агенцiя

9 листопада відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин, яке провів її очільник Віктор Кияновський. В роботі комісії взяв участь заступник голови обласної ради Арсен Дідур.

Спочатку депутати - члени комісії Іван Якуб, Сергій Чубовський, Олександр Демченко, Микола Каленюк та Віктор Труш розглянули звернення Асоціації лісозаготівельних та деревообробних підприємств Чернігівської області «Чернігівдеревопром» щодо використання лісосировинного ресурсу та забезпечення сировиною деревообробних підприємств регіону.

Як зазначив Віктор Кияновський, дане питання є дуже важливим і розглядається профільною комісією не вперше. Також воно на контролі і в облдержадміністрації, де нещодавно на одній із нарад вивчалися проблеми та перспективи розвитку деревообробної галузі краю. Однак, ситуація із забезпеченням сировиною деревообробників залишається не вирішеною.

Представники Асоціації лісозаготівельних та деревообробних підприємств Чернігівської області «Чернігівлісдеревпром» та голова цього об'єднання Валерій Лозицький розповіли, що через низку причин виробничі потреби галузі у сировині не забезпечені. Зокрема, на думку виступаючих, процедура проведення електронних торгів не зовсім досконала і не завжди підходить для малого та середнього бізнесу. Керівники деревообробних підприємств скаржилися на умови організації та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини, значний наплив перекупників. У результаті чого, деревообробні підприємства Чернігівщини не в змозі викупити необхідний обсяг сировини, що призводить до простою та збитків. Серед іншого лунали пропозиції стосовно проведення окремих спецаукціонів для місцевих деревообробних підприємств.

Однак, попри напругу, директор Чернігівської обласної товарної агропромислової біржі Валентин Бачурний повідомив, що торги відбуваються згідно із чинним законодавством. А в останньому аукціоні мали змогу взяти участь 103 представники нашого краю.

У результаті обговорення учасники засідання дійшли висновку, що для врегулювання ситуації у цій сфері необхідно розробити проект регіональної Програми комплексного розвитку лісового господарства в Чернігівській області на 2017-2021 роки із врахуванням інтересів місцевих деревопереробників та визначити заходи для поглибленої переробки лісосировинних ресурсів області. Для підготовки пропозицій до проекту цього документа вирішено створити робочу групу на чолі з депутатом обласної ради та директором ДП «Холминський держлісгосп» Олександром Демченком.

Також профільна комісія рекомендувала внести на чергове пленарне засідання обласної ради питання «Про інформацію начальника обласного управління лісового та мисливського господарства щодо ефективного використання лісосировинних ресурсів в області».

Далі на засіданні комісії мова йшла про доцільність введення мораторію на суцільні рубки лісів у межах природно-заповідного фонду місцевого значення Чернігівської області.

За словами заступника директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Тетяни Небрат, 26 жовтня цього року Урядом прийнято нову редакцію Санітарних правил у лісах України, де враховані усі пропозиції громадськості і які дозволять відстежувати вирубки дерев. Тому депутати вирішили не дублювати рішення Кабінету Міністрів України та інформацію прийняли до відома.

Серед інших тем порядку денного на засіданні обговорено низку земельних питань та прийнято відповідні рекомендації. Крім того, профільна комісія ознайомилася із зверненням обласної партійної організації аграрної партії України щодо встановлення контролю за збереженням сіножатей, пасовищ та земель, що мають статус культурно-історичної спадщини.

Для врегулювання порушеного питання депутати вирішили направити звернення на розгляд до ГУ Держгеокадастру у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини