Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:26:25

Голова обласної ради Ігор Вдовенко побував з робочим візитом в Семенівці

21.10.2016   14:55

20 жовтня голова обласної ради Ігор Вдовенко взяв участь у роботі 7 сесії Семенівської районної ради сьомого скликання.

Провів пленарне засідання очільник районної ради Василь Малкович.

Робота сесії розпочалася з розгляду питання «Про хід виконання рішення районної ради № 106 від 22 вересня 2016 року «Про Звернення районної ради до обласної ради щодо встановлення законності прийняття Чернігівською обласною радою рішення про припинення права користування землями лісового фонду правонаступниками сільськогосподарських підприємств Семенівського району», яке, за пропозицією головуючого, було внесене до порядку денного додатково.

Виступаючи по першому питанню, голова районної ради Василь Малкович відмітив, що надана інформація обласної ради не задовольняє депутатів та звернувся до голови обласної ради Ігоря Вдовенка із проханням висловити свою думку з приводу повернення лісів місцевим громадам.

У своєму виступі очільник обласної ради зазначив, що вбачає у діях районної ради долю популізму. – Нещодавно ми проводили загальні збори місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Чернігівщини», де були надані детальні юридичні роз'яснення щодо цього питання, – підкреслив керівник.

Ігор Вдовенко на сучасному етапі не бачить шляхів як у рамках законодавчого поля надати право користування лісами територіальним громадам. А передачу ДП «Семенівкарайагролісгоп» районній раді - органу, який в подальшому після реалізації реформи децентралізації буде ліквідовано, голова обласної ради вважає недоцільним.

Натомість, Ігор Вдовенко запевнив депутатів що Звернення районної ради з порушених питань буде розглянуто на черговій сесії обласної ради.

Під час діалогу очільник обласної ради також розповів про актуальність та переваги добровільного об'єднання територіальних громад.

У своїх виступах депутати районної ради порушили перед керівником обласного представницького органу низку проблемних питань регіону: надання статусу юридичної особи ДП «Ірванцівський торфозавод», ремонт дороги до села Янжулівка, значну нестачу коштів в районних бюджетах, недосконалість формульних розрахунків на освітню та медичну субвенції.

Народні обранці наголошували на недоліках, які виникають у разі об'єднання територіальних громад та при реформуванні медичної галузі.

Враховуючи думку мешканців району, депутати звернулись до голови обласної ради з проханням сприяти у вирішенні питання створення Корюківського медичного центру, так як у районі є проблеми із транспортним забезпеченням, а відстань до закладу охорони здоров'я у м. Мена дуже велика.

Після тривалого обговорення і дискусій, голова обласної ради Ігор Вдовенко виконав приємну місію: за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та активну депутатську діяльність нагородив Почесною грамотою і відзнакою обласної ради депутата районної ради Володимира Самойленка.

Під час засідання депутати також заслухали начальника фінансового управління районної державної адміністрації Євгенії Мірошник та затвердили звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців 2016 року.

Далі депутати внесли зміни до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року «Про районний бюджет на 2016 рік».

За поданням районної державної адміністрації з метою забезпечення мобілізаційної підготовки та проведення часткової мобілізації, визначення та достатнього забезпечення на території району заходів комплектування Збройних Сил України, інших військових формувань призовними та мобілізаційними ресурсами, вирішення питань військового обліку людських та транспортних ресурсів, соціальної підтримки мобілізованих до Збройних Сил громадян, учасників антитерористичної операції і членів їх сімей народні обранці затвердили районну Програму забезпечення мобілізаційної підготовки, мобілізації та соціального захисту мобілізованих до лав Збройних Сил України та інших військових формувань і членів їх сімей на 2017 рік.

У рамках проведення оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів району депутати своїм рішенням припинили діяльність юридичної особи Жовтневої загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів шляхом її реорганізації (приєднання у статусі філії Семенівської гімназії №2) із 1 січня 2017 року.

Крім того, депутати розглянули блок земельних питань та прийняли низку актуальних для успішного розвитку району рішень.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини