Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:35:39

Забезпечення доступу до публічної інформації в органах виконавчої влади"чення доступу до публічної інформації в органах виконавчої влади

21.10.2016   11:33Агенцiя

20 жовтня на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулась чергова експертна зустріч з питань пріоритетів урядової політики.

Тематика обговорення, що проходило в он-лайн режимі через відеопортал YouТube, стосувалася публічної інформації в органах виконавчої влади.

В обговоренні взяли участь експерти, представники Секретаріату Кабінету Міністрів, громадськість. До зустрічі також долучились представники шести областей держави.

Керівник Управління з питань забезпечення доступу до публічної інформації Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів  Роксолана Стадник зазначила, що Закон України «Про доступ до публічної інформації» потребує вдосконалення та внесення змін у нормативній частині і запропонувала учасникам зустрічі висловити свої ідеї та побажання стосовно вдосконалення сфери доступу до публічної інформації.

Представники областей зазначили що спостерігається тенденція зростання кількості запитів, а також є порушення у сфері надання доступу до публічної інформації. Порушення стосуються ігнорування запитів, а також невчасного надання даних. Також спостерігаються проблеми у статистиці.

Учасники зустрічі звернули увагу на те, що сфера доступу до публічної інформації потребує створення прозорого механізму доведення до громадськості інформації органами влади та місцевого самоврядування.

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини