Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:35:40

Соціальний діалог – це шлях до цивілізованого вирішення нагальних проблем

21.09.2016   13:02Агенцiя

На цьому заступник голови обласної ради Арсен Дідур наголосив під час засідання робочої групи з підготовки пропозицій до ведення соціального діалогу.

Робоча група була створена за ініціативою та у відповідь на звернення Територіального форуму профспілкових організацій Чернігівської області та Чернігівського обласного об'єднання організацій роботодавців «Сіверщина».

Мета її діяльності – реалізація державної соціальної і економічної політики, регулювання трудових, соціальних та економічних відносин у відповідності до Закону України «Про соціальний діалог в Україні».

Як зазначив Арсен Дідур, у період впровадження системних соціально-економічних реформ та в умовах розпочатої децентралізації влади соціальний діалог набуває особливої ваги. Наразі обласна рада вже активно бере участь у соціальному діалозі, пов'язаному з трудовим спором по державному підприємству «Чернігівторф».

- Ведення соціального діалогу – це одна із засад соціальної стабільності суспільства та шлях до цивілізованого вирішення нагальних проблем. Як країна, що обрала європейський вектор розвитку, ми повинні спрямовувати нашу діяльність на всебічне виконання Закону «Про соціальний діалог в Україні» на обласному, районному рівнях, а також на рівні територіальних громад, які нині активно формуються, - зауважив Арсен Дідур.

У ході засідання розглянуто юридичні моменти створення органу соціального діалогу за участю обласної ради, профспілкових організацій та роботодавців.

У результаті обговорення вирішено на основі пропозицій за підсумками наради, залучивши всі юридичні служби представлених сторін, підготувати на наступне засідання робочої групи конкретні пропозиції щодо створення органу соціального діалогу.

Тоді ж, як повідомив Арсен Дідур, буде розглянуто питання участі обласної ради в соціальному діалозі відповідно до чинного законодавства або в якості сторони діалогу, або шляхом залучення представників від депутатського корпусу у вже створеній при облдержадміністрації тристоронній соціально-економічній раді.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.