Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:55:47

Маршрутна мережа Чернігова буде оптимізована за рахунок приміських перевезень

14.09.2016   17:41

Як забезпечити автобусне сполучення Чернігова з приміськими дачними масивами – про це та інше говорили 13 вересня на засіданні Координаційної ради облдержадміністрації по організації пасажирських автоперевезень в області.

Наразі діють більше 10 автобусних маршрутів з Чернігова до районів садово-городніх масивів. Свого часу вони були організовані виконавчим комітетом Чернігівської міської ради на прохання містян і жителів приміських сіл.

У зв’язку з тим, що такі маршрути суперечать статті 7 Закону України «Про автомобільний транспорт», міська влада планує виключити їх з мережі міських автобусних маршрутів загального користування або змінити на інші з грудня цього року.

Мова йде про автобусні маршрути: № 1 «вул. Захисників України – Дачі (Ст. Білоус)», № 2 «Дитячий світ – Дачі (Рівнопілля)», № 2-а «Залізничний вокзал – Психоневрологічна лікарня», № 3 «Епіцентр – Дачі (Киїнка)», № 5 «Дитячий світ – Дачі (Новий Білоус)», № 9 «Лікеро-горілчаний завод – Дачі (Жавинка)», № 16 «Залізничий вокзал – Дачі (Вознесенське)», № 17 «КСК – Дачі (Новоселівка)», № 18 «Дитячий світ – Дачі (Рудка)», № 22 «вул. Захисників України – Дачі (Рівнопілля)», № 22-а «вул. Захисників України – Дачі (Рівнопілля, через вул. Кільцеву)», № 36 «Епіцентр – Дачі (Жавинка)», № 46 «вул. Захисників України – Дачі (Березанка)» та № 47 «Хімволокно – Дачі (Якубівка)».

Аби люди як і раніше могли зручно добиратися до своїх дачних ділянок, планується створити нові або змінити існуючі приміські автобусні маршрути на відповідних напрямках.

– Маємо виважено підійти до цього питання і в межах законодавчого поля прийняти такі рішення, які оптимально врахують інтереси наших жителів, – наголосив начальник Управління промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації Сергій Меженний.

Під час засідання були розглянуті пропозиції щодо змін маршрутної мережі області і міста, надані членами Координаційної ради та безпосередньо перевізниками.

Аби максимально врахувати думку і потреби людей, учасники обговорення вирішили порадитись з громадськістю. Відтак, зазначене питання облдержадміністрація винесе на громадське обговорення після того, як Чернігівська міська рада затвердить нову мережу міських автобусних маршрутів загального користування.

Відповідна інформація про формування приміської мережі з урахуванням вимог законодавства буде розміщена на офіційному сайті облдержадміністрації та поширена в засобах масової інформації. Свої пропозиції щодо її оптимізації громадяни зможуть надсилати Управлінню промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації для вивчення та опрацювання.

За результатами отриманих пропозицій можуть зазнати змін розклади і маршрути деяких міських рейсів, оптимізуються розклади руху і приміських автобусів. Розглядається також доцільність створення додаткових приміських маршрутів.

Крім того, члени Координаційної ради обговорили ряд питань щодо внесення змін у розклад виконання рейсів Носівка – Пустотине, Чернігів – Жеведь, Чернігів – Клюси, Корюківка – Чернігів (через Мену), Чернігів – Макошине, закриття рейсів Н-Сіверський – Бучки.

Також учасники засідання рекомендували обласній державній адміністрації розірвати договір на обслуговування маршруту Ніжин – Ічня (через Вишнівку) та виставити даний маршрут на конкурс.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.