Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:28:47

Стан обороноздатності держави та шляхи її посилення обговорили у Чернігові

09.09.2016   09:03Агенцiя

Створення та модернізація озброєння і військової техніки в сучасних умовах – тема науково-технічної конференції, яка цими днями проходить у Чернігові.

Метою заходу є оцінка сучасного стану робіт з посилення обороноздатності нашої держави та відпрацювання пропозицій щодо подальших шляхів вирішення проблемних питань у цій сфері.

Його головним організатором виступив Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України, який нині дислокується в Чернігові.

Робота конференції розпочалась сьогодні пленарним засіданням, у якому взяли участь керівники державних органів влади, органів військового управління Збройних Сил України, представники силових відомств, наукових установ, підприємств промисловості, зокрема Чернігівської області.

Учасників зустрічі привітали заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко та заступник обласної ради Арсен Дідур.

У своєму виступі Сергій Сергієнко звернув увагу на значний потенціал і досвід чернігівських підприємств у розробці та виготовленні комплектуючих виробів військового призначення, в тому числі у рамках імпортозаміщення.

– На даний час ми маємо позитивні результати співпраці підприємств області з Міністерством оборони України, Державним концерном «Укроборонпром» та іншими структурами в напрямку зміцнення обороноздатності нашої країни та відновлення промислового потенціалу Чернігівщини, – зазначив він.

Заступник голови облдержадміністрації розповів, що цілий ряд підприємств області вже задіяні у виробництві вузлів і комплектуючих для авіаційної та бронетанкової техніки, високоточних засобів ураження, засобів рятувальної техніки тощо.

Сфера залучення підприємств розширюється та охоплює нові напрямки виробництва. За інформацією Державного концерну «Укроборонпром», наша область сьогодні посідає одне з перших місць серед регіонів України в рейтингу співпраці з підприємствами оборонно-промислового комплексу.

Про основні результати діяльності Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України учасників конференції поінформував заступник начальника Центру з наукової роботи Володимир Дмитрієв.

Випробування авіаційної техніки, безпілотників, ракетно-артилерійського, протиповітряного та бронетанкового озброєння, засобів оптико-електронної протидії – далеко не повний перелік завдань, які успішно виконує ця установа.

Окрім пленарного засідання, програмою конференції передбачена також робота у секціях з наступних напрямів:

- розробка та модернізація озброєння і військової техніки (ОВТ), актуальні проблеми випробувань і сертифікації;

- засоби забезпечення пошуково-рятувальних, десантних та спеціальних операцій: створення, розвиток, випробування і експлуатація;

- створення, випробування і експлуатація засобів ураження та систем управління зброєю;

- засоби інформаційно-вимірювального забезпечення випробувань ОВТ;

- автоматизовані системи управління, бортове обладнання, радіотехнічні та радіолокаційні комплекси;

- створення, розвиток та застосування безпілотних авіаційних комплексів та тренажерних систем;

- випробування вимірювальних систем, метрологічна експертиза, метрологічне забезпечення випробувань ОВТ.

Підсумки проведеної роботи учасники науково-технічної конференції підіб’ють завтра на загальному пленарному засіданні.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.