Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:41:56

АМКУ закликає припинити маніпулювання на темі публічних закупівель

08.08.2016   13:09Агенцiя

Порушення на торгах із закупівлі дизельного пального для потреб ПАТ «Укрзалізниця» та тролейбусів для КП «Чернігівське тролейбусне управління» призвели до відповідних рішень постійно діючої адміністративної колегії АМКУ.

Зокрема, Колегія зобов’язала відмінити процедуру закупівлі тролейбусів у місті Чернігові у зв’язку з порушенням законодавства Замовником — КП «Чернігівське тролейбусне управління». Крім того, Комітетом направлено звернення до органів прокуратури, в зв’язку з порушеннями під час цієї закупівлі з боку Замовника. Лист до органів прокуратури направлений сьогодні, 5 серпня 2016 року.

«Комітет уважно відноситься до будь-яких відомостей відносно можливих корупційних складових на торгах. Тому закликаємо представників місцевої влади, які вдаються до звинувачень Комітету, надати всі необхідні відомості до правоохоронних органів» — підкреслила державний уповноважений і член адміністративної колегії Комітету Агія Загребельська.

Стосовно публічної закупівлі дизельного пального для потреб ПАТ «Укрзалізниця», Комітет діяв виключно в рамках діючого законодавства і прийняв до розгляду скаргу ТОВ "ВОГ АЕРО ДЖЕТ" щодо порушення філією «Центр забезпечення виробництва» публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» порядку проведення процедури закупівлі.

А саме, всупереч законодавству, 1 серпня 2016 р. Замовником укладено договір з переможцем торгів. Відповідно до частини першої статті 41 Закону України «Про здійснення державних закупівель» договір про закупівлю є нікчемним у разі його укладення в період оскарження процедури закупівлі відповідно до статті 18 цього Закону. «У будь-якому разі укладення договору про закупівлю під час процедури оскарження забороняється» (Абзац третій частини дев'ятої статті 18 Закону).

«Це не перший випадок претензій з боку Укрзалізниці. Але факт залишається фактом – треба  виконувати вимоги законодавства та уважно ставитись до проведення торгів», — додав Голова адміністративної колегії та державний уповноважений Комітету Андрій Вовк.

Антимонопольний комітет України закликає замовників торгів вивчати Закон та припинити маніпулювання громадською думкою щодо публічних закупівель.

 

До теми: Чернігівський міський голова закликав правоохоронні органи перевірити тих, хто за гроші "впливає" на Антимонопольнй комітет

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини