Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:46:38

Вирішували проблеми та обговорювали перспективи розвитку об’єднаних територіальних громад

11.07.2016   15:59

Днями у Кіптівській сільській раді за ініціативи виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення ВАССР відбувся круглий стіл на тему «Проблеми та перспективи розвитку об’єднаних територіальних громад Чернігівщини».

Учасниками круглого столу були керівники об’єднаних територіальних громад області: Кіптівської, Парафіївської, Деснянської, Макіївської та Вертіївської, їх заступники та головні бухгалтери. Участь у роботі круглого столу взяли координатор офісу реформ Ірина Кудрик, перший заступник директора комунального підприємства обласної ради «Центр державно- приватного партнерства» Олександр Цвєлих.

Відкрила та вела захід керівник виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення ВАССР, депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань розвитку реформування, місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції Ірина Грозенко.

Учасники круглого столу розглядали питання оплати праці працівників об’єднаних територіальних громад відповідно до Постанови КМУ № 368 від 26 червня поточного року. Згідно з цим нормативним документом працівники громад, які об’єдналися, у питанні оплати праці прирівняні до міст обласного значення.

Проблемним в об’єднаних територіальних громадах є питання реєстрації та створення Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Досвід вирішення цього питання має Парафіївська громада. ЇЇ голова, Валентина Карпенко, надала всім присутнім зразки нормативних документів та поділилась досвідом роботи в цьому напрямку.

Загалом присутні розглянули багато різнопланових нагальних питань, які хвилюють очільників громад та їх працівників, адже вони є першопрохідцями в питанні об’єднання.

Підбила підсумки в роботи круглого столу Ірина Грозенко. У своєму виступі вона зауважила, що громади мають великі перспективи успішного розвитку, адже тільки за перші півроку бюджети сільських рад по власним надходженням виконані: у Парафіївській громаді на 130%, в Кіптівській - на 145%, у Деснянській – на 149%, у Макіївській – на 157%, а у Вертіївській – на 230%.

Тому в цих громадах є за що ремонтувати дороги, будувати соціальні установи, отримувати належну заробітну плату.

На завершення господар Кіптівської громади Володимир Кучма подякував виконавчій дирекції, колегам та запрошеним за участь у роботі круглого столу та запропонував присутнім щомісяця проводити зустрічі в одній з ОТГ області, адже представникам громад є про що говорити.

Також він підкреслив, що майбутнє українського села за децентралізацією, і вже зовсім скоро родину об’єднаних громад Чернігівщини поповнять Остерська та Батуринська ОТГ.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини