Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:41:06

Ключовою темою зустрічі стало питання продовження ліцензії на експлуатацію Ірванцівського родовища торфу

08.07.2016   11:17Агенцiя

6 липня відбулася робоча нарада щодо розгляду актуальних питань діяльності ДП «Чернігівторф», які потребують нагального вирішення.

Участь в обговоренні стану справ в торф’яній галузі регіону взяли заступник голови обласної ради Арсен Дідур, заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, голова Семенівської районної ради Василь Малкович, в.о. директора ДП «Чернігівторф» Юрій Бондаренко, голова профспілкового комітету ДП «Чернігівторф», депутат Чернігівської районної ради Валентина Огієнко.

Ключовою темою зустрічі стало питання продовження ліцензії на експлуатацію Ірванцівського родовища торфу та пошук шляхів вирішення труднощів, які виникають на цьому шляху. Суть проблеми полягає в тому, що профільне міністерство відмовляється продовжити термін дії дозволів на видобуток, мотивуючи це тим, що територія, яку завод планує взяти в обробіток, знаходиться в природоохоронній зоні. У свою чергу непродовження ліцензії може призвести до катастрофічних наслідків для подальшої діяльності заводу: повної зупинки виробництва, втрати налагоджених ринків збуту, а також загрожує масовими скороченнями кваліфікованих працівників підприємства. Іншим фактором, який стримує розвиток підприємства, є оголошення ДП «Укрторф» конкурсу на заміщення вакантної посади директора ДП «Чернігівторф». Попри численні звернення трудового колективу щодо недоцільності зміни керівництва до повної стабілізації ситуації на підприємстві.

За словами Юрія Бондаренка, за останні три місяці підприємство досягло значних успіхів: відбувся запуск нової лінії виробництва, вдалося значно знизити енерговитрати, а також реструктуризувати більшу частину боргів, які роками накопичувалися попереднім керівництвом.

Детально проаналізувавши ситуацію, яка склалась на підприємстві ДП «Чернігівторф», Арсен Дідур та Сергій Сергієнко вирішили направити спільні листи від імені обласної ради та облдержадміністрації до Державної служби геології та надр України із клопотанням прискорити вирішення питання щодо надання продовження строку дії ліцензії на експлуатацію Ірванцівського родовища торфу. Крім того, керівники також звернуться до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України із проханням долучити до участі у конкурсі на посаду директора ДП «Чернігівторф» кандидата, який має підтримку трудового колективу державного підприємства.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини