Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:37:32

Представники ОПОРИ фіксують масові оскарження дій окружної комісії

05.07.2016   16:11Агенцiя

З приводу дій ОВК 206, що мали місце з 29 червня по 1 липня 2016 року, суб’єкти виборчого процесу звертаються не тільки до Чернігівського окружного адміністративного суду, а й до Центральної виборчої комісії та правоохоронних органів.

4 липня, відбулися судові засідання стосовно визнання протиправною та скасування Постанови окружної виборчої комісі 206 округу щодо відхилення кандидатур на членів ДВК. Цього разу Чернігівський окружний адміністративний суд розглянув позови довіреної особи кандидата Єрмакова Олександра Юрійовича, кандидата Кухара Едуард Володимирович та довіреної особи кандидата Черненко Валентини Анатоліївни.

Позов довіреної особи кандидата Єрмакова Олександра Юрійовича був задоволений частково - суд визнав протиправною та скасував Постанову ОВК 206  у частині відхилення подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій конкретно даного кандидата. Одночасно з цим суд відмовив у задоволені позовних вимог у повному обсязі кандидата Кухара Едуард Володимирович та довіреної особи кандидата Черненко Валентини Анатоліївни.

Вищенаведене рішення Чернігівського окружного адміністративного суду є ідентичним рішенню, винесеному за позовом довіреної особи кандидата у народні депутати Тімоша Віталія Вікторовича, який має той самий предмет оскарження, але судове засідання по ньому відбулося раніше, 3 липня.

Відповідно до показань Теплякова Сергія Олександровича (довіреної особи кандидата в депутати Юрія Власенка), який був викликаний як свідок на засідання 3 липня кандидатам, які знаходилися в окружній виборчій комісії 29 червня, в останній день прийому подань на членів ДВК, відмовляли в реєстрації. За даним фактом довіреною особою на місці було складено акт про порушення Закону України “Про вибори народних депутатів”. Скарга за згаданим актом надійшла до Центральної виборчої комісії.

Під час прес-конференції Бондаренко Богдан (довірена особа кандидата Григорія Ткаченка) повідомив про звернення до правоохоронних органів.  Зокрема, 1 липня було подано заяву до Головного управління Національної поліції в Чернігівській області з проханням порушити кримінальне провадження за ст. 157-158 Кримінального кодексу України за фактом фальсифікації виборчої документації з метою перешкоджання реалізації виборчих прав.


https://www.oporaua.org/novyny/42848-chernigivshchina-predstavniki-opori-fiksuyut-masovi-oskarzhennya-dij-okruzhnoji-komisiji

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини