Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:46:16

Василь Чепурний: "Моя місія як радника голови ОДА з питань декомунізації завершена"

14.06.2016   07:31Агенцiя

Про підсумки виконання законів про декомунізацію говорили сьогодні під час брифінгу в облдержадміністрації. Головний спікер — Василь Чепурний, який з жовтня минулого року працює на посаді радника голови ОДА з питань декомунізації.

З моменту призначення і до сьогодні саме він координував процеси перейменування вулиць та демонтажу пам’ятників в області. Окрім того, Василь Чепурний скеровував роботу експертної групи.

Перед початком спілкування з журналістами головний декомунізатор області акцентував свою увагу на красномовному факті, на який йому вказали бійці АТО. Так, за спостереженнями українських військових, у звільнених від окупантів містах Донбасу, де були повалені пам’ятники радянським ідолам, різко зменшувався опір місцевих колабораціоністів. У зв’язку з чим, Василь Чепурний висловив припущення, що вчасна і заздалегідь проведена робота з декомунізації на сході та у Криму могла б допомогти уникнути окупації півострова та війни на Донбасі.

— Декомунізація як процес позбавлення від тоталітарних символів надзвичайно важлива. Адже, як говорив Вацлав Гавел, президент Чехословаччини, потім Чехії, дисидент, відомий драматург, «якщо ми не помічаємо символів тоталітаризму, значить тоталітаризм переміг», — зазначив радник голови ОДА, наголошуючи на важливості декомунізації.

Окремо спікер зупинився на проблемних питаннях, що виникали протягом реалізації процесу декомунізації. Зокрема, Василь Чепурний висловив переконання про те, що Новгород-Сіверський міський голова свідомо не виконує декомунізаційого законодавства. Проте, радник голови ОДА все ж таки не полишає надії на те, що горезвісний пам’ятник Леніна у Новгороді-Сіверському буде демонтований до 21 червня — термін, що визначений розпорядженням голови ОДА. Більш того, рішення про демонтаж пам’ятника вже давно прийнято депутатами міської ради.

У ході брифінгу Василь Чепурний також повідомив, що продовжуватиме свою роботу топонімічна комісія при Чернігівській міській раді. Її завданням у перспективі стане робота у напрямку дерусифікації назв вулиць обласного центру.

— Наступний етап після декомунізації — дерусифікація. Вона вже триває і продовжуватиметься. Наш обов’язок, і журналістів, і влади, щоб наші громадяни отримали правдиву і чесну інформацію про історію, — зазначив Василь Чепурний, відповідаючи на запитання журналіста щодо наступних кроків декомунізації.

Завершуючи брифінг, спікер побажав усім бути українськими патріотами. Адже патріотизм — найнадійніша зброя проти російського агресора.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини