Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:11:47

Відбулось засідання виконавчого комітету міської ради

03.06.2016   07:12

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на своєму засіданні 2 червня розглянув 14 питань порядку денного.

Зокрема, враховуючи підписаний між Чернігівським міським головою та Всеукраїнською спортивною громадською організацією «Федерація футболу України» про співпрацю у галузі розвитку футбольної інфраструктури для дитячо-юнацького та масового футболу виконком затвердив акт приймання-передачі у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова трьох міні-футбольних майданчиків (42x22 м),загальною вартістю 2 222 тис. грн, які розташовані за адресами:

 - вул. Мстиславська, 76 у м. Чернігові на території Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19 Чернігівської міської ради;

-вул. Всіхсвятська, 4а у м. Чернігові на території Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 27 Чернігівської міської ради;

-вул. Доценка, 9 у м. Чернігові на території Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 29 Чернігівської міської ради, які перебувають у власності Всеукраїнської спортивної громадської організації «Федерація футболу України».

Метою прийняття цього рішення є підвищення рівня проведення навчальних та змагальних заходів, залучення чернігівців до спорту та здорового способу життя. У подальшому міні-футбольні майданчики перейдуть у користування до управління освіти міської ради для належної експлуатації, технічного обслуговування та ремонту цих майданчиків.

Також виконавчий комітет ухвалив рішення «Про заходи щодо забезпечення купального сезону 2016 року».  Зокрема, створено комісію для контролю за підготовкою міського пляжу «Золотий берег» та інших місць відпочинку людей біля води до купального сезону 2016 року, яка  проводитиме обстеження на предмет відповідності вказаних територій вимогам законодавства України та контролюватиме підтримання належного санітарно-гігієнічного та технічного стану на цих територіях.

Члени виконкому прийняли рішення щодо видалення зелених насаджень на території міста Чернігова на підставі акта їх обстеження. Відновна вартість зелених насаджень має бути сплачена до місцевого бюджету міста. Отримані кошти спрямовуватимуться на фінансування робіт з благоустрою щодо створення та відновлення зелених насаджень, їх капітальний та поточний ремонт, закупівлю посадкового матеріалу. 

Крім того, на засіданні були розглянуті окремі питання запровадження проекту «Муніципальна картка чернігівця». Затверджено Зразок дизайну багатофункціональних іменних електронних пластикових карток (аверс) та визначено, що на рахунки «Муніципальної картки чернігівця» відбувається виплата одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста Чернігова, а також виплата будь-яких інших грошових допомог за рахунок коштів місцевих бюджетів м. Чернігова.

Встановлено, що в межах Проекту випуску підлягають багатофункціональні іменні електронні пластикові картки платіжної системи MasterCard, тип Debit Standart – безкоштовно (перший випуск). У разі перевипуску у зв’язку із втратою чи пошкодженням або випуску додаткових пластикових карток – відповідно до тарифів, що визначаються Уповноваженою банківською установою.

На засіданні виконавчого комітету була також заслухана інформація фонду комунального майна міської ради щодо передачі державного закладу «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці» з державної у комунальну власність територіальної громади міста Чернігова.

Нещодавно, Постановою Верховного суду України від 30.03.2016 року скасовано постанову Вищого господарського суду України від 26 листопада 2015 року, постанову Київського апеляційного господарського суду від 14 вересня 2015 року, рішення Господарського суду Чернігівської області від 18 травня 2015 року про зобов’язання Чернігівської міської ради прийняти у комунальну власність територіальної громади міста Чернігова об’єкта соціальної інфраструктури – державного закладу «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці» балансовою вартістю 1973299,0 грн та загальною площею будівель – 4642,5 кв. м.

Враховуючи вищезазначену постанову ВСУ, виконком доручив фонду комунального майна міської ради винести на розгляд міської ради питання про скасування попереднього рішення від 25 лютого 2016 року «Про надання згоди на безоплатну передачу з державної у комунальну власність територіальної громади міста Чернігова об’єкта соціальної інфраструктури (заклад охорони здоров’я).

Крім того, виконавчий комітет міської ради розглянув інші питання порядку денного, серед яких: «Про надання згоди на списання транспортних засобів», «Про затвердження та надання містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок», «Про упорядкування розміщення зовнішньої реклами на території міста Чернігова» та інші.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини