Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:21:20

Куликівщина може стати першою об’єднаною громадою області, що об’єднається у межах району

11.05.2016   16:55

Перспективи об’єднання в одну громаду в межах району обговорювали у Куликівській РДА. У зібранні взяли участь перший заступник голови Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, очільники району, депутати обласної ради, сільські голови.

На порядку денному єдине питання: як проходитиме процес децентралізації на Куликівщині.

У перспективному плані області від початку було передбачено дві об’єднані територіальні громади у районі. Однак, Кабмін визнав їх неспроможними. Таким чином виникає потреба консолідувати зусилля для подальшого розвитку у межах визначеного району.

До нього наразі входять 17 територіальних громад або ж 25 населених пунктів.

— Завдання облдержадміністрації максимально сприяти продуктивній реалізації реформ. Однак, ваша першочергова задача — використати усі додаткові можливості, які надає держава, — зауважив Леонід Сахневич. — У цій ситуації, перед тим, як прийняти будь-яке рішення, добре подумайте, які наслідки це матиме насамперед для кожного жителя будь-якого села.

Під час спілкування думки сільських голів щодо об’єднання дещо розділилися: дехто вважає, що час слідувати вимогам часу, дехто ще побоюється та просить зачекати.

Втім, рішення щодо об’єднання громаді краще прийняти до липня. За таких умов, як зазначив директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко, Куликівщина зможе отримати значну субвенцію від держави та «вписатися» у планування обласного бюджету на наступний рік.

Однак, як зауважив Арсен Дідур, обласна влада підтримає будь-яке рішення громади та надаватиме посильну підтримку і надалі. Наразі основний акцент — саме на інформаційні роботі серед сільського населення.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини