Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:03:30

Відбувся III з’їзд роботодавців та підприємців Чернігівщини

24.03.2016   10:04Агенцiя

До роботи в регіональному форумі роботодавців долучилися народні депутати України - Голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк та Заступник голови парламентського Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Олег Купрієнко, перший заступник голови обласної держадміністрації Леонід Сахневич, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, голови постійних комісій та депутати обласної ради, керівники профільних структурних підрозділів виконавчої та публічної влади, представники підприємницьких, профспілкових, юридичних та громадських організацій, журналісти.

Відкрив роботу підприємницького форуму президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов, який надав слово для звіту про діяльність, проблемні питання та здобутки роботодавців області голові ЧОООР «Сіверщина» Віктору Лазару. Про вирішення проблем малого підприємництва у співпраці з об'єднанням роботодавців та підприємців в рамках Коаліції «Сіверщина» доповіла учасникам з'їзду заступник очільника Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України, голова профспілки Чернігівських підприємців Олена Варнакова.

На з'їзді також виступили керівник Асоціації виробників картоплі та крохмалепродуктів Сергій Самсоненко, очільник обласної галузевої організації роботодавців «Асоціація аграріїв Чернігівщини» Олег Панченко, керівник обласної галузевої організації роботодавців сфери торгівлі та послуг Андрій Склярець, голова Асоціації «Об'єднання підприємств Ніжинщини» Микола Шкурко, президент Антикорупційної спілки «Совість» Володимир Демиденко, інші.

Перед делегатами з'їзду виступили народні депутати Віктор Галасюк та Олег Купрієнко, які розповіли про діяльність парламентарів в напрямку поліпшення законодавства у сфері розвитку підприємництва в Україні, акцентували увагу на проблемах, які виникають у парламентській, законотворчій діяльності та на шляхах їх вирішення.

У свою чергу, звертаючись до учасників третього форуму роботодавців і підприємців Сіверщини, заступник голови обласної ради Арсен Дідур окреслив основні аспекти спільної співпраці з підприємцями, в числі яких є і депутати обласної ради. Керівник акцентував особливу увагу на проблемах аграрного підприємництва як основи економіки та соціального розвитку краю. Він також наголосив, що обласна рада завжди приділяла і надалі приділятиме увагу розвитку підприємництва на Чернігівщині через затверджені галузеві програми та відповідні рішення, і, особливо, через прийняті на адресу вищих державних органів влади Звернення, з допомогою яких депутати вносять відповідні пропозиції, зміни та поправки до чинного законодавства та проектів нових законів, внесення яких допомагає виправляти ці державні акти на користь розвитку бізнесу.

Виступаючи перед зібранням, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко запросив підприємців до тісної взаємодії у вирішенні проблемних питань розвитку підприємництва та міської інфраструктури, наголосив на інших важливих темах співпраці.

Підсумком роботи III форуму роботодавців та підприємців Чернігівщини було прийняття та оголошення резолюції з'їзду, в якій акцентовано основні напрямки напрацювань та перспектив розвитку підприємництва на Чернігівщині.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.