Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:15:06

Співпраця між Чернігівщиною і КНР має значний потенціал

15.03.2016   08:26Агенцiя

14 березня, відбувся візит делегації Народного уряду провінції Хенань Китайської Народної Республіки до Чернігівської області.

У рамках ознайомчих відвідин пройшла зустріч представників Департаменту сільського господарства одного з найпотужніших регіонів КНР та керівників спільного українсько-китайського підприємства, яке працює на території Чернігівщини, з головою Чернігівської облдержадміністрації Валерієм Кулічем.

Протокольними цілями зустрічі були: отримання гарантій у сприянні реалізації проектів на території регіону, обговорення можливості здійснення офіційного візиту делегації Народного уряду провінції Хенань на чолі з головою Народного уряду до Чернігівської області. В ході зустрічі були розглянуті означені питання та деякі дотичні до них теми.

Зокрема, Чень Цзіньцзян – заступник керівника департаменту сільського господарства Народного Уряду провінції Хенань (кількість населення якого 111 мільйонів чоловік, а ВВП є п’ятим у рейтингу КНР) – зазначив, що співпраця з Чернігівщиною розглядається, як стратегічний напрямок розвитку провінції. Насамперед китайську сторону цікавить співпраця в галузях тваринництва, рослинництва, лісового господарства і супутні інфраструктурні проекти. Чернігівщина, на переконання пана Цзіньцзяна, може бути опорним регіоном для реалізації спільних проектів. Сприяють цьому, зокрема, характеристика природних ресурсів області й близькість до основних вантажних потоків у напрямку КНР, які проходять територією Республіки Білорусь.

У розмові з представниками Народного Уряду провінції Хенань голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч запевнив їх у своїй підтримці співпраці та зацікавленості в реалізації спільних проектів. Серед іншого голова ОДА звернув увагу на те, що пріоритетом розвитку аграрної галузі області є створення потужностей для глибшої обробки продуктів сільського господарства, що збігається з прагненнями китайської сторони. Також Валерій Куліч відзначив логістичну привабливість Чернігівщини, звернув увагу на особливості оподаткування і ведення аграрного бізнесу, запропонував співпрацю у створенні в області «сухого порту».

Також варто зазначити, що на Чернігівщині вже діє спільне українсько-китайське підприємство, засноване 2013 року. Початково планувалося, що товариство реконструює наявну базу для ведення тваринництва, а в подальшій перспективі – після оновлення селекції стада – займеться переробкою молочної продукції та зовнішньоторговою діяльністю. Плани були призупинені через несприятливі для інвестиційної діяльності економічні й політичні чинники. Проте нині закордонні інвестори мають намір повернутися до активної господарської діяльності, для чого, зокрема, і здійснили візит на Чернігівщину.

Домовившись про відновлення та поглиблення співпраці, чернігівська сторона перемовин у складі голови ОДА Валерія Куліча, директорів департаментів економічного розвитку Юлії Свириденко та агропромислового розвитку Сергія Хоботні й делегація Народного уряду провінції Хенань Китайської Народної Республіки висловили задоволення зустріччю та обмінялися діловими контактами.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини