Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:26:01

Перші підсумки декомунізації на Чернігівщині

05.03.2016   09:04Агенцiя

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 7 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» з 21 лютого до 21 травня 2016 року повноваження щодо перейменування топонімів у населених пунктах, демонтажу пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіальних дошок та інших меморіальних об’єктів, які містять комуністичну символіку, здійснюється розпорядженням голови обласної державної адміністрації.

На виконання вимог Закону 15 лютого ц. р. у м. Щорс демонтували пам’ятник Леніну, який був найбільшим з існуючих пам’ятників вождю світового пролетаріату в Україні (більше 12 метрів).

Наразі у Чернігівській області залишилося ще три пам'ятники Леніну — у м. Семенівці (рішення міська рада прийняла ще в січні ц. р., але комунальники демонтаж через погодні умови ще не завершили), Новгороді-Сіверському та Талалаївці (рішення про демонтаж сесія селищної ради прийняла ще у травні минулого року, але поки не демонтували).

У м. Чернігові у рамках виконання закону про декомунізацію перейменували 103 вулиці і провулки. Відповідні розпорядження мер Чернігова Владислав Атрошенко підписав 24 грудня 2015 року і 12 та 19 лютого ц. р.

Згідно з документами, відтепер у Чернігові з'явилися вулиці Гонча, Олегове поле, Всіхсвятська, Козацька, Масанівська, Льотна, Холодний Яр тощо. До того ж міськрада вирішила назвати низку вулиць на честь відомих історичних постатей — Івана Богуна, Івана Мазепи, Федіра Уманця, Івана Рашевського та інших.

Також вшанували уродженців області, героїв Небесної Сотні Андрія Мовчана та Василя Прохорського, та колишнього «афганця», Героя України Олега Міхнюка, який загинув у сучасній війні з російським агресором.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини