Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:54:40

Розпочалася громадська акція "Блокада російських фур на Чернігівщині"

16.02.2016   10:40Агенцiя

У понеділок, 15 лютого, о 13.00 розпочалася громадська акція «Блокада російських фур на Чернігівщині».

На трасі Чернігів-Новгород-Сіверський, на повороті на Седнів (митний пункт «Сеньківка») було встановлено блок-пост який і зупинятиме російські фури.

Також мобільні патрулі виставлено й на інших трасах, що ведуть з інших пропускних пунктів: Грем’яч, Нові Яриловичі.
- «Ми вважаємо Росію країною-агресором, тому наша мета – заблокувати транзит російських вантажів через територію України. Хочемо попередити "далекобійників" з Росії – не їдьте на Чернігівщину, бо будемо їх зупиняти.

Організатори акції не будуть чинити перешкод проїзду російських легковиків та автомобілів з номерами Республіки Білорусь», - прокоментував Олександр Ясенчук.

Учасники акції: «Азов», ГО "Вільні Люди", «Перша Чернігівська сотня», «Єдиний Волонтерський Центр», ГФ «Самооборона Чернігівщини», «Центр підтримки добровольців» (м. Чернігів), ГО «Третя Позиція», ПП «Правий Сектор», ГО «Правий про Сектор-Північ», ГО «Сокіл», Комітет Народного Контролю, ГО «Самооборона Майдану», ГО «Активіст Ічнянщини».

Про підтримку акції місцевим населенням говорить той факт, що до акції долучилися Асоціація Підприємців Городнянщини та волонтери з Менського району.

Окрім фур із російськими номерами активісти прийняли рішення зупиняти й вантажівки з лісом, адже останнім часом на Чернігівщині почастішали випадки незаконної вирубки дерев.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини