Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:02:37

Валерій Куліч: "Сільське господарство має бути технологічним. Іншого шляху немає"

01.02.2016   09:07Агенцiя

Нарада-навчання з застосування новітніх наукових розробок і технологій підприємствами сільськогосподарської галузі та фінансування посівної кампанії в області було проведено 28 січня.

Організаторами виступили Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації та Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України.

Із вступним словом до учасників зустрічі звернувся голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, який до початку роботи у сферах законодавчої та виконавчої влади багато років присвятив саме розвитку сільського господарства на Чернігівщині. «Успішним сільськогосподарське підприємство може бути лише за умови ефективного і технологічного виробництва. Проаналізувавши сільськогосподарський ринок Чернігівщини, ми однозначно стверджуємо – найкращі результати і позитивна динаміка розвитку в тих підприємств, які вкладають кошти в технології. Це закономірно, бо сільськогосподарській галузі притаманна циклічність: ціни на зернові й продукти тваринництва формуються ринком і залежать від багатьох чинників. Наприклад, кукурудза ще три роки тому коштувала 320 доларів за тонну, а сьогодні – 140 – 150. І щоб не мати у цей час збитків, треба інвестувати у ефективність господарства: тільки коли ви оснаститеся технологіями, мінімізуєте людський чинник у виробництві, тоді ви матимете економіку, а якщо, перепрошую, длубатись у землі старими способами – підприємства матимуть дохід тільки на піках цін, а решту часу буде збитковим», – звернувся до аграріїв голова Чернігівської ОДА.

«Тому ми сьогодні й зібралися, щоб агровиробники області ознайомилися з тим, які розробки і технології пропонує наш місцевий науковий інститут. Порівнюючи його послуги з тими, які пропонують більшість закордонних компаній, із впевненістю можу сказати: багато в чому вітчизняна наука попереду, і її здобутки дають переконливі практичні результати, які допомагають вести ефективне і природоощадне господарювання. І тому є безліч прикладів», – наголосив Валерій Куліч, задаючи тон нараді.

З озвученим погодився й директор ІСМАВ НААН, доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НААН Віталій Волкогон. «В авангарді нашого інституту наукові розробки як у рослинництві, так і в тваринництві. Мікробіологічні препарати мають конкретний економічний ефект: збільшення врожайності й поліпшення якості зерна, підвищення якості й терміну збереження кормів», – зазначив Віталій Волкогон.

У цьому переконані й сільгоспвиробники, які вже протягом декількох років використовують напрацювання колективу інституту в своїх господарствах. Вони поділилися досвідом упровадження у виробництво препаратів інституту й розповіли про вигоди від їх використання. Зокрема спеціаліст ТОВ «Пьотінгер Україна» Сергій Бородій розповів про впровадження підприємством високопродуктивної технології заготівлі грубих кормів. Використання наукових розробок інституту дало змогу підвищити якість корму і, як наслідок, ефективність господарювання. До речі, за інформацією заступника директора Департаменту агропромислового розвитку Олега Крапивного, лише через недостатню якість корму – проблему, розв’язання якої має Інститут сільскогоподарської мікробіології – підприємства області недоотримають близько 191 млн. грн.

Підсумовуючи зустріч, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хоботня наголосив: щоб сільськогосподарська продукція була високорентабельна і могла конкурувати на ринку, необхідно удосконалювати функціонування всіх основних процесів виробництва, а це неможливо без науки.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини