Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:30:29

Бобровицький і Талалаївський центри зайнятості ліквідовуються

01.02.2016   08:16Агенцiя

Оптимізація не оминула і Державну службу зайнятості. Вже у березні на Чернігівщині закривають два центри зайнятості – Бобровицький і Талалаївський.

В обласному центрі зайнятості називають ці зміни своїми внутрішніми справами і кажуть, що ані роботодавці, ані безробітні цих двох районів ліквідації не відчують.

Вже в середині березня Бобровицький центр зайнятості приєднають до Носівського, Талалаївський до Срібнянського. Державна служба зайнятості розпочала оптимізацію. Чому чорна карта випала Бобровиці і Талалаївці? Очільниця обласного центру зайнятості Лідія Падалка причиною вважає, як не дивно, нестачу безробітних. Лідія Падалка, директор обласного центру зайнятості: «Якщо говорити про Бобровицький, то ситуація на ринку праці відносно благополучна. От якщо порівняти з Сосницьким, то там навпаки — людей багато».

Безробітних Бобровиці забирає столиця, сезонні сільськогосподарські роботи, а також місцеві великі роботодавці. Теж саме відбувається в Носівці з Талалаївкою, а тому районним центрам зайнятості практично нема з ким працювати. Обласна служба вирішила недоцільним утримувати їх колективи.

Оптимізація – це внутрішні справи служби, каже Лідія Падалка. Її аж ніяк не відчують безробітні, а також працедавці. В районах, де ліквідують центри зайнятості, залишать відділи з головними офісами в Носівці і Срібному. Тож людям не доведеться їздити бозна-куди, аби отримати послуги центру зайнятості. Їх надаватимуть, як і раніше.

Бобровиця і Талалаївка, де закривають центри зайнятості, – це лише початок оптимізації. Лідія Падалка каже, що ще ряд районних центрів зайнятості незабаром теж можуть об’єднати. Які саме, вона поки не каже.

 
Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.