Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:40:01

На Чернігівщині іще двоє "батьківщинівців" обійняли керівні посади в органах місцевого самоврядування

24.11.2015   17:12Агенцiя

24 листопада стало вдалим для Ніжинської міської та Коропської районної партійних організацій ВО «Батьківщина». Адже у Ніжині секретарем міської ради від «Батьківщини» став Валерій Салогуб, голова міського осередку, а в Коропі районну раду вкотре очолив «батьківщинівець» Михайло Мазуренко.

«Відтак, станом на 24 листопада керівні  посади в органах місцевого самоврядування  отримали 10 представників ВО «Батьківщина». Йдеться насамперед про Прилуцьку, Бахмацьку і Ніжинську міські ради та Бобровицьку, Коропську і Корюківську районні ради»,  – повідомляють у прес-службі обласного осередку.

Нагадаємо, за лідерами місцевих виборів в Україні є дві політичні партії БПП «Солідарність» та ВО «Батьківщина». Станом на 18 листопада БПП “Солідарність” отримав 9027 мандатів по всій країні, “Батьківщина” – лише на 160 мандатів менше – 8867. Це відповідно 19% (БПП) та 18% (“Батьківщина”) голосів виборців.

Решта політичних сил – отримали на порядок меншу кількість мандатів на місцях.

Експерти зазначають: вибори, що відбулися, головним чином легітимізували нинішню владу в Україні. Адже, нині завершились вибори на всіх ланках – президентські, парламентські і місцеві.

Головна ж ознака місцевих виборів – «регіоналізація» партійної політичної системи. Віднині – партійна політика не є вертикально інтегрованою, а вже на місцях посилатимуть «імпульси» вищому керівництву. Це все – впливатиме на загальнонаціональний партійний «ландшафт».

Одна із небагатьох партій, яка не змогла продемонструвати свою життєздатність – «Народний Фронт». Після місцевих виборів – цей проект зник із політичного «олімпу».

Експерти кажуть: за умови лідерства двох партій – пропрезидентської сили та «Батьківщини», – у політичній системі країни з’явився певний дисбаланс. Зокрема, представництва «Батьківщини» – у місцевих органах влади і парламенті.
Нині ж, важливо дочекатися формування місцевих рад. Які партії становитимуть коаліційну більшість, а хто працюватиме в опозиції.

Поки, на думку експертів, хвиль невдоволення українців – чекати не варто. Кожен на місцях – буде «прислуховуватись» і «придивлятись» до роботи – новообраного органу місцевого самоврядування.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.