Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:51:19

Візит делегації Посольства Індонезії в Україні до Чернігова

23.10.2015   13:31Агенцiя

22 жовтня в Чернігівській ОДА відбулася зустріч з делегацією Посольства Республіки Індонезія в Україні на чолі з радником Посольства пані Деві Ратіх Картонегоро.

Чернігівську область представляли директор Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Юлія Свириденко, Валерій Білоокий, начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців апарату Чернігівської ОДА та директор Офісу реформ в Чернігівській області Ярослав Жиденко.

Основною темою бесіди стало проведення 25 жовтня місцевих виборів в Чернігівській області та в Україні вцілому. Валерій Білоокий ознайомив закордонних гостей з процесом виборів в Україні відповідно до нового Закону України «Про місцеві вибори».

Зокрема він наголосив, що на місцевих виборах право висування кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільських, селищних, міських голів реалізується через відповідні місцеві організації політичних партій або шляхом самовисування. Реєструють кандидатів територіальні виборчі комісії відповідно до виду виборів та територіальної належності проведення виборів. Зареєструватися можна було до 1 жовтня, тому цей процес вже завершено і всі бажаючі, які мали право, були зареєстровані виборчими комісіями.

Особливу цікавість у представників Посольства Індонезії викликало питання системи реєстру виборців. Так, Валерій Білоокий пояснив, що база даних Державного реєстру виборців є унікальною в Україні по своїй масштабності, рівню захищеності, постійній актуалізації відомостей про виборців та автономному характеру її ведення.

Окремо сторони зупинилися на спільних рисах проведення виборів в обох країнах.

Як зазначив Валерій Білоокий: «Сподіваємося, що 25 жовтня кожен бажаючий виборець зможе скористатися свої правом голосу та вибори в області відбудуться чесно,  прозоро, а найголовніше безпечно.»

Юлія Свириденко ознайомила представників Посольства Індонезії в Україні з  економічним потенціалом нашого регіону та станом зовнішньої торгівлі підприємств області з індонезійськими партнерами.

 

Довідково.
За результатами січня-липня 2015 року експорт товарів до Індонезії, зокрема, овочів, склав 47,5 тис. дол. США, що на 0,8% менше, ніж за  аналогічний період минулого року.  Імпорт індонезійських товарів (олова та виробів з нього, котлів, машин, електричних машин, різних готових виробів) збільшився на 11,5%  до 39,1 тис. дол. США.
Позитивне сальдо склало 8,4 тис. дол. США.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини