Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:17:46

Комунікативний майданчик "Чому я йду у мери?" з Володимиром Зубом

20.10.2015   14:28Агенцiя

Прес-центр «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» започаткував комунікативний майданчик «Чому я йду у мери?».

Основною формою цього майданчику були відповіді кандидатів на посаду міського голови на актуальні запитання, які стосуються нашого міста та майбутнього чернігівців. Минулого тижня кандидатам ми запропонували дати відповіді на питання. відгукнулися Роман Семешко, Андрій Гедрович та Володимир Зуб.

Отже, відповіді Володимира Зуба на питання комунікативного майданчика "Чому я йду у мери?"

Що у Чернігові не так?
1. Чернігів займає перше місце серед обласних центрів за рівнем смертності. У Чернігові середня тривалість життя 65 років, в Україні - 67, у Львові - 74.
2. Нічого не робиться для розвитку малого та середнього бізнесу, залучення інвестицій. Так обсяг прямих іноземних інвестицій в розрахунку на одного мешканця за січень-червень 2015 року в Чернігові є одним з найменших в Україні і становить 76.94 $. Для порівняння в сусідніх з нами Сумах він становить 479.32 $, в Полтаві 404.05 $, в Рівно 528.92 $. Цей показникє прямою ознакою корумпованості діючої влади. Як наслідок це призводить до недостатньої кількості робочих місць, безробіття та низькихнадходжень до бюджету.
3. В Чернігові діє неякісна, подекуди ще радянська, система управління містом, що призводить до не вирішення проблем мешканців.
4. Влада не приділяє достатньо уваги модернізації соціальної сфери. Існує ціла низка так званих «благодійних внесків» в садочках, школах, лікарнях.
5. Не прозоре і нераціональне використання бюджетних коштів. Влада закрита і не взаємодіє з громадою. Мешканцям Чернігова необхідно знати куди ідуть їх гроші. Має бути чітка та прозора структура бюджету, з якою будь-який бажаючий мешканець Чернігова зміг би ознайомитись на сайті. Щоб люди чітко розуміли, скільки у місцевий бюджет надійшло коштів з продажу землі, майна, оренди, податків на доходи фізичних осіб, тощо. Також повинна бути чітко розписана видаткова частина бюджету. Щоб люди знали скільки коштів було використано і найголовніше – куди саме.
6. Неремонтовані дороги, під’їзди, дахи, що протікають, недоглянута прибудинкова територія з поламаними лавочками та іржавими турніками,  – типова картина для Чернігова.

Чи можливі швидкі зміни на краще?

Теоретично можливі за умови наявності політичної волі нового міського голови та повного оновлення міської влади. До управління містом на всіх рівнях повинні прийти ефективні управлінці з незаплямованою репутацією. Якісно оновлений депутатський склад міської ради, керівників комунальних підприємств, виконавчого комітету,і найголовніше новий міський голова, основна умова можливості швидких змін на краще.

Що може зробити одна людина?
Як вже зазначалося при наявності політичної волі одна людина може багато чого змінити, але за умови підтримки громади та наявності команди. За відсутності підтримки, яка б талановита та ефективна людина не була вона фізично не зможе провести якісні зміни в місті. Слід також зазначити, що єдинимполітичним союзником якого повинен мати міський голова повинні бути люди які живуть на території міста, і для яких потрібно робити ці зміни.
Ще одна важлива умова – це Команда. На щастя, я маю таку команду.Кандидати в депутати від Самопомочі –це поєднання успішних менеджерів у різних сферах (юристи, економісти, IT-шинки, представники туристичної сфери, інженери, тощо). Всі з вищою освітою, знанням іноземних мов, а головне - з чистими намірами побороти корупцію та розвивати Чернігів. Самопоміч вже підготувала "Стратегію розвитку міста", яку за умови перемоги на виборах, зобов'язується втілити у життя.

Які позитивні напрацювання потрібно зберегти?
Зберегти цілодобове постачання гарячої та холодної води. Залишити водоканал в комунальній власності. Дбати про чистоту та озеленення парків, скверів, зелених зон міста. Решта затрудняюсь відповісти.

Чернігів у майбутньому – це …

Чернігів – світле місто!
Ми робимо Чернігів:
- Сучасним - безпечним містом з розвиненою інфраструктурою, якісними соціальними послугами, де комфортно жити, працювати, навчатися, відпочивати;
- Відкритим – професійна місцева влада служить громаді, відкрита для людей та діє прозоро;
- Інноваційним - містом розумних людей, з сучасним освітнім сектором, сприятливим середовищем для інвестицій, розвитку інноваційних технологій;
- Туристичним – центром туризму, з розвиненою сервісною інфраструктурою, де активно розвиваються креативні та культурні індустрії;
- Легендарним – історичним містом, де гармонійно поєднуються тисячолітнє минуле та сьогодення, підтримують духовні та національні традиції;
- Екологічним – чистим містом з парками та зеленими зонами, де впроваджено високі екологічні та енергоефективні стандарти, перевага надається електротранспорту.

До теми:
Комунікативний майданчик «Чому я йду у мери?» з Романом Семешком
Комунікативний майданчик «Чому я йду у мери?» з Андрієм Гедровичем
Комунікативний майданчик «Чому я йду у мери?» з Романом Давлеткужиним
Владислав Атрошенко – гість комунікативного майданчику "Чому я йду у мери?"

Довідка:
Комунікативний майданчик «Чому я йду у мери?» - одна з перших спроб у новій формі ознайомити представників мас-медіа і громадських активістів з кандидатами на посаду міського голови Чернігова.

Організатори сподіваються, що інші кандидати приєднаються до цієї ініціативи та нададуть свої відповіді на питання:
- що у Чернігові не так?
- чи можливі швидкі зміни на краще?
- що може зробити одна людина?
- які позитивні напрацювання потрібно зберегти?
- Чернігів у майбутньому – це…
А журналісти на комунікативному майданчику зможуть поставити свої запитання та оцінити кандидатів у мери нашого міста

Прес-центр «Місцеві вибори – 2015. Чернігівщина

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини