Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:53:41

Кандидати ігнорують умови ведення агітації

20.10.2015   11:15Агенцiя

Учасники виборчих перегонів на Чернігівщині продовжують наполегливо порушувати правила розміщення агітаційних матеріалів. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА знову виявили кандидатів, які ігнорують Закон України «Про місцеві вибори», розповсюджуючи свої агітки у непередбачених для цього місцях та без вихідних даних.

Днями активісти ОПОРИ зафіксували друковані агітаційні матеріали діючого міського голови та кандидата на цю ж посаду від партії «Наш край» Олександра Соколова на вікнах тролейбусів.

Відповідно до п.6 ч.9 статті 60 Закону «забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів».

Запрошення на свято «Таланти нашого краю» від тієї ж політичної сили розклеєні на дверях кабінетів у дитячій поліклініці №2 Чернігівської міської ради.

До слова, одним з кандидатів до Чернігівської міської ради, за підтримки якого відбудеться свято та ім’я якого вказане у запрошенні, є головний лікар поліклініки Ганна Якубова.

Окрім наявності у таких діях ознак використання інституційного адмінресурсу, ОПОРА фіксує порушення п.5 ч.9 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», яким забороняється розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу в приміщення установ державної та комунальної форми власності.

Листівку ще одного кандидата на посаду сільського голови с. Старий Білоус Марини Павлікової (позапартійна) розміщено з порушеннями – без вихідних даних (вбачаємо порушення ч.2 ст.56 ЗУ) та у непередбачених для політичної реклами місцях (зупинка громадського транспорту, ч. 4 ст. 56 ЗУ).

Крім того, частина 6 статті 54 вищезазначеного закону передбачає: «Здійснення передвиборної агітації виключно за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, місцевих організацій партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі. Використання для агітації коштів з інших джерел забороняється».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини