Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:05:52

Олігархи завжди проти соцвиплат звичайним людям, бо там вкрасти нічого не вдасться - юрист

14.10.2015   12:42Агенцiя

У Чернігові деякі кандидати на посаду мера навмисно поширюють неправдиву інформацію щодо одноразової матеріальної допомоги людям, виділеної з бюджету за ініціативи міського голови Олександра Соколова. Про це повідомив член ради адвокатів Чернігівської області Юрій Красненко

Він нагадав, що на сесії міськради Чернігова депутатська група «Рiдне мiсто» намагалася зірвати голосування за видачу 20 млн грн у рамках Програми з надання матеріальної допомоги: «Провокація не вдалася, і рішення було прийнято. Тоді кандидати на посаду міського голови вирішили дискредитувати чинного мера, звинувативши його в підкупі виборців».

Звинувачення голослівні, акцентував адвокат, оскільки вказана програма діє на постійній основі. Приміром, торік допомогу виплатили понад 550 учасникам АТО, а за 9 місяців цього року – близько 900 учасникам АТО. «Пов'язати виплату соціальної допомоги з виборами можуть тільки ті сили, які не мають власних досягнень і соціальних програм. І сьогодні вони готові позбавити людей цієї допомоги заради знищення сильного конкурента в особі Соколова. При цьому в жертву приносять інтереси громади та малозабезпечених чернігівців», - обурився адвокат.

Він наголосив, що виділення 20 млн грн на допомогу чернігівцям пов'язане зі зростанням тарифів та інфляцією, а не з виборами: «Завдання чинного мера і міськради – допомагати людям, які опинилися в складній ситуації. І він це завдання виконав».

Крім обвинувачень на адресу чинного мера, кандидати від інших партій навмисно вводять людей в оману. Зокрема, по всьому місту були розклеєні листівки начебто від партії «Наш Край», у яких зазначалося, що за допомогою треба «терміново бігти, інакше грошей на всіх не вистачить»: «Це брехня. Листівки роздруковані, щоб створити штучний ажіотаж і, відповідно, величезні черги. А потім у цих чергах провокатори вводять людей в оману і очорнюють мера».

Крім того, чернігівців залякують, що ксерокопії їхніх паспортів, які потрібні для отримання допомоги, будуть використані для оформлення «липових» кредитів». «Чергова провокація. Згідно з правилами НБУ, щоб узяти кредит, людині треба особисто з'явитися в банк з оригіналом паспорта та іншими документами».

Ще опоненти мера заявляють, що на ці 20 млн грн замість допомоги соціально незахищеним категоріям чернігівців треба було купити 10 тролейбусів. «Це вже за межею моралі. Якщо поставити на шальки терезів тролейбуси та малозабезпечених чернігівців, яким бракує грошей на ліки, то навряд чи нормальна людина вибере тролейбуси. І мер Соколов правильно розставив пріоритети, скерувавши ці гроші на допомогу громаді».

Також кандидати на посаду мера обурювалися, чому допомога виділена перед виборами, а не раніше чи пізніше. «У бюджеті залишилися гроші після всіх обов'язкових витрат. Завдяки децентралізації тепер можна направити їх на допомогу людям. Більше того, ці гроші будуть виплачуватися не до 25 жовтня, а до кінця 2015 року. Тільки політикани вбачають у всьому передвиборну вигоду, забуваючи про людей, допомога яким потрібна сьогодні».

Адвокат також повідомив, що перші виплати одноразової допомоги в розмірі 500 грн почнуться вже днями. «Сьогодні противники чинного мера люто виступають проти виплати допомоги людям. Чому олігархи проти? Тому що вкрасти тут нічого не вдасться. Ці гроші підуть саме малозабезпеченим громадянам, а не на нібито закупівлю тролейбусів, будівництво доріг на папері та інші прожекти, де можна в разі приходу до влади отримувати відкати та «пиляти» бюджет. Зрозуміло, чого очікувати від подібних діячів, якщо вони раптом отримають крісло мера, адже вже сьогодні вони готові на все заради політичної вигоди».

PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини