Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:17:42

Мер Олександр Соколов: Кожен, хто потребує допомоги, її отримає

02.10.2015   11:20Агенцiя

За ініціативи мера Олександра Соколова протягом поточного року фінансування Програми матеріальної допомоги чернігівцям збільшили на 20 млн грн за рахунок коштів місцевого бюджету.

Міський голова наголосив, що ці гроші спрямують на виплату одноразової допомоги соціально незахищеним категоріям громадян ще цього року: «Чимало чернігівців, зокрема йдеться про містян похилого віку, отримують мінімальні пенсії, відповідно, мають борги за житлово-комунальні послуги. А отже, не можуть оформити субсидію. Вирішено фінансово підтримати своїх громадян. Наш обов’язок – забезпечити їм соціальний захист».

Для оперативного оформлення громадянами матеріальної допомоги О.Соколов доручив створити «гарячу» телефонну лінію, щоб чернігівці могли проконсультуватись із фахівцями, а також отримати покрокову інструкцію з оформлення виплати.

Мер міста наголосив, що такий зворотній зв’язок із громадою дасть змогу уникнути бюрократичних зволікань. «Кожен, кому потрібна допомога, повинен швидко та гарантовано її отримати. Фахівці дадуть відповідь на будь-які запитання. Ми не залишимо чернігівців без підтримки. У державному бюджеті на це грошей не вистачає. Ситуація в країні складна. Але моя принципова позиція – не можна економити на людях». – пiдкреслив О.Соколов.

Вiн також додав: «У Чернгiговi, на жаль, знаходяться заповзятливі особи, для яких важливіша власна політична вигода, а не допомога громаді. I вони змагаються, хто з них нібито «вибив» ці 20 мільйонів. Хочу їм нагадати, що це гроші громади і скеровуватимуться вони завжди на потреби людей».

Нагадуємо,  чинний мер Чернігова Олександр Соколов неодноразово наголошував, що такі ключові об'єкти інфраструктури міста, як ТЕЦ, водоканал, тощо, – є власністю громади, і він не дозволить їх приватизувати, інакше тарифи для населення зростуть у 3-4 рази.

Варто зазначити, що комунальні тарифи в Чернігові залишаються незмінними з 2012 року і на сьогодні є найнижчими в Україні.

Номери телефонної «гарячої» лінії з цього та інших питань будуть опубліковані найближчим часом.


PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини